Sunday, December 16, 2012

Insinöörin viralliset talvikengät

Tämän talven virallisiksi blogikengiksi ja Uggsien manttelinperijöiksi ovat nähtävästi nousseet Sorelin jalkineet. Minulla ei ole niistä mitään sanottavaa. Kuten ei ollut aikoinaan niistä Uggseistakaan.

Jos joku nyt kuitenkin sattuisi listaamaan maailman parhaita talvikenkiä, minulla on asiaan kaupallisesti sitoutumaton ja objektiivinen, omakohtaiseen kokemukseen perustuva mielipide: Minä suosittelisin ennemmin Fryen Engineer 12R Shearlingeja.

Kuva napattu Zapposin sivuilta.
Öljytystä paksusta nahasta käsintehdyt, lampaankarvalla verhotut bootsit öljynkestävällä, tukevalla pohjalla. Ulkonäkö sopivan ronski ja rock'n roll, jotta näillä kelpaa lampsia ihan oikeallekin työmaalle. Made in USA, purchased from Stockmann. Ja poikien mummo eli oma äitinikin tykkää näistä.

Bootsit sopivat niin pillifarkkujen kuin verkkarien seuraksi. Mutta meillä Vantaallahan se ei ole niin tarkkaa. --- Tai ehkä vain meillä. Ainahan voi hautautua untuvatakkiin. Ja vetää pipon silmille.

3 comments:

Anna said...

joo voi tauti niitä Sorel kenkiä!!! kävin taas tossa tsekkaamassa talvikenkiä... kun siis karu tosiasia on se, että minä suomalainen talvea yleisestiottaen ihan rakastava ihminen ja päiväkodissa työskentelevä EN OMISTA yksiäkään talvikenkiä enkä edes varrellisia kenkiä, kesäsaappaita lukuunottamatta. Tarjoilivat mulle noita uh-huh Sorel saapas jättiläiskenkiä. Ei kiitos. No en löytänyt muitakaan korvaamaan moisia...joten edelleen mennään salomonin coreilla ja äitin lainaamilla huopikkailla, jotka tänään korkkasin päiväkodin pihaan. Ei palellut jalat vaikka oli vähän liian pienet :)

Päivi said...

Miten olisi talvilenkkarit? Tai oikeat toppakengät? Hankin tuossa kotivuosina HC-pakkasia varten sellaiset aidot ja oikeat, vanhan liiton nailonkankaiset toppakengät. Törkeydessään ylivedot mutta mukavat töppöset :) Ne voisikin käydä kaivelemassa varaston uumenista, kun tätä lunta ja pakkasta tuntuu riittävän.

Henriikka said...

Sorelit on kyl varsinaisia kolossikalosseja, valtavia, ettei ees perässään pystyis raahaan (ainakaan ajatuksellisesti ;)) Mä vannon tänä talvena koiran kanssa ulkoillessa aitojen jämsäläisten huopikkaiden nimeen x2 (kivoilla eri väreillä, karvareunuksella, säärystimillä ja täydellä kotimaisuudella), ja sit työmatkakenkinä Merrel on saanut aikaiseksi yllättävän kivan näköisiä, lämpimiä ja nahkaisia kenkäsiä. Ensimmäistä kertaa talvikengät ja lämpimät varpaat vuosien Adi-Superstar-kauden jälkeen :)