Sunday, March 24, 2013

Musiikkikasvatusta

Viime aikoina olen keskustellut musiikista.

Olen toistuvasti huomauttanut hittirenkutusta lallattelevalle vanhemmalle lapselleni, että termi "sexy lady" ei varsinaisesti sovi 6-vuotiaan pikkumiehen suuhun. En ole  varsinaisesti  perustellut tätä sopimattomuutta sen syvällisemmin. Äiti nyt vain sanoo niin.

No, toki tilanne voisi olla pahempikin, mitä opittuun terminologiaan tulee. Tätä biisiä on mm. Radio Aalto soittanut ihan sensuroimatta keskellä kirkasta päivää. Levyraati ei onneksi tuolloin istunut takapenkillä. Kukkahattutäti minussa kysyy, että jos Chisu tekisi biisin "Haista v¤ttu", pääsisikö myös se voimasoittoon?

Äitinä, pipolla tai ilman, tunnen kuitenkin kasvatusvastuuni. Takapenkin asiantuntijaraati huokailee vieläkin tämän jylhän äänimaiseman peräään, näistä eleganteista soundeista puhumattakaan. Nämä keväisen raikkaat sävelet olivat soittolistalla vielä viime viikolla, mutta sitten ---

--- Kiitos rakkaan veljeni, lapseni pääsivät vihdoin viimein tutustumaan kotimaisiin sulosäveliin. Olemme keskustelleet ratakiskoista ja miksi rakkaus sekoittaa pään. Sitten haluttiin kuulla se biisi, jossa sulla on rahaa. Nahkahattu herätti kysymyksiä. Äiti osaa laulaa ton kertiksen muuten tosi hyvin.

Jiin keikka on kautta aikojen ensimmäinen keikka missä olen ollut. Vajaa 10-kesäisenä, Hankasalmen monitoimitalolla. Takaovesta paikalle ryömittiin. Kun ei etuovea löydetty.

Sittemmin takapenkin levyraati on antanut ostosuosituksen. Gengre alkaa olla hallussa.

1 comment:

Johann@ Kohvakka said...

Sinut on haastettu! :D http://www.rantapallo.fi/omaatietaetsimassa/2013/03/26/11-asiaa-minusta/