Monday, December 5, 2011

Jouluvaloajelulla

Kävimme sunnuntai-illan kunniaksi koko perheen voimin jo perinteeksi muodostuneella jouluvaloajelulla.

Ensimmäinen kohteemme oli Bedford, MA, jossa tiesimme edellisten vuosien kokemuksesta sijaitsevan todellisen joulutalon.

Ja ho ho ho sentään! Talo ei pettänyt tänäkään vuonna!

Talo on ihana koska se on niin liikaa kaikkea! Lasten kuin aikustenkin suusta kuuluu aina vilpitön "vau!" kun kurvaamme talon ohitse. Noustessani autosta taloa kuvaamaan, huomasin että koristeet myös soittivat joululauluja, hillityn tunnelmallisesti.

Jouluinen kokonaisuus ei mitenkään järkevästi mahtunut yhteen kuvaan. Yksityiskohtia riitti ja riitti. Oli pieniä rumpalipoikia, jouluisia junia, joulupukin reki, poroja, lumiukkoja...

Seuraava kohteemme oli Concord, MA, joka on oikeasti yksi Uuden Englannin kauneimpia pikkukaupunkeja.

Perinteikäs Colonial Inn oli verhottu jouluiseen valoverhoon.

 Monument Squaren laidalta löytyi myös suuri ja mahtava joulukuusi.

Seuraavaksi tarkistimme vanhan kotikaupunkimme Actonin (MA) jouluvalotarjonnan.

 Hienoja taloja hienoilla jouluvaloilla löytyi täältäkin, vanhan lenkkipolun varrelta. Huomatkaa kuinka talon julkisivu on valaistu. Hieno ja paljon käytetty idea näillä seuduin.

 Pidän todella paljon paikallisten tavasta koristella talonsa tällaisilla kuusikransseilla. Toinen mitä ihailen suuresti on tapa koristella talon julkisivu laittamalla jokaiseen ikkunaan samanlainen kynttilä. Noista värikäistä saati sinisistä valoista en oikein tiedä, mutta tien laidassa kasvavassa isossa kuusessa nekin näyttivät oikein mukavilta. Tyyli ja siihen kuuluva runsaus sen tekevät.

Lisää valheellista arkkitehtuuria paikalliseen tapaan. Tykkään, niin valoilla kuin ilman :)

Sitten olikin aika kurvata kohti kotihotellia ja Westfordia (MA).

 Matkan varrelle osui mm. tällainen joulukoti. Ja tämäkin soitti joululauluja.

Tyylejä ja toteutuksia on siis monia. Kuitenkin, jokainen kotinsa koristellut ansaitsee mielestäni täyden kympin ja papukaijamerkin. Valoa ei pimeydessä ole koskaan liikaa, eikä lapsilla iloa!

Emme muuten olleet ainoat sunnuntai-illan jouluvalotirkistelijät. Ollessani Actonissa kuvaamassa erästä kadunpätkää, tapasin perheen joka oli lähtenyt lasten kanssa oikein kävelylle arvostelemaan jouluvaloja, sommitelmaa ja toteutusta :)

No comments: