Tuesday, May 1, 2012

Kengasta asiaa

Halusin tai en, olen tullut aika monessa asiassa aitiini.
Han varmaan toteea tahan valiin, etta "onko siina nyt sitten jotain pahaa?"
No ehka ei. Tai juu-ei.

Yksi naista perityista paahanpinttymista on puhtoiset lapset. Lasten pitaa aina olla siisteja ja puhtaita seka puettu puhtaisiin ja ehjiin vaatteisiin. Aina tama ei ole niin helppoa. Monesti siis saa maitopartaa pyyhkia, juurikin silla inhotulla sylki-peukalo -yhdistelmalla. Varman vanhainkodissa sitten kostavat taman, pyyhkivat suutani samalla lailla.

Niin tai nain, kengat, housut, paidat, lippikset - kaikkien pitaa sointua varimaailmaltaan keskenaan. Ja teemaltaan. Muuten aitia harmittaa. Ja taitaa harmittaa itse lapsiakin, Niiloa ainakin. Niilo se meilla vaihtaa paitaa parhaimmillaan vaikka kolme kertaa paivassa. Tahan valiin on ylpean aidin pakko laittaa se ♥ 


Tassa lastenpynttaamisessa on vain yksi ylitsepaasematon ongelma: kengat. Niilo on kenkatuholainen sielta pahimmasta paasta.

Hankimme Niilolle uudet lenkkarit maaliskuun lopussa. Kahden viikon kayton jalkeen kengan karjet repsottivat ja pohjat olivat miltei puhki. Kuukauden jalkeen kengat olivat totaalisen lopussa, joka puolelta nirhautuneet, linttaan astutut repaleet. Kumma etta Leon kengat ovat olleet kaytossa jo viime syksysta ja ne ovat yhakin ehjat.

Noin 3-vuotiaana Niilo tuhosi upouudet, ne paremmat nupukkisandaalinsa noin kymmenessa minuutissa. Han laski talon edesta makea potkumopolla, jarruttaen kengankarjilla, isan katsoessa vieressa. Kylla aitia hymyilytti --- not.

Menneena talvena Niilo tepasteli tukevissa nahkanilkkureissa. Vaikka yritin mita, kengat nayttivat suurimman osan aikaa Indiana Jonesin jalkineilta, niilla kun todellakin tallottiin niita omia polkuja. Ja kuralatakoita. Ja kiipeiltiin puissa ja vaikka missa. Kotiin saapuessa kengat olivat poikkeuksetta puolillaan hiekkaa tai puuhaketta.

Entas sitten talvikumisaappaat, suomalaista laatumerkkia? Niilo kaytti niita varmaan alle viisi kertaa kun varret olivat jo ratkenneet. Harmitti mutta ei sitten tullut lahetettya reklamaatiokirjetta, taalta rapaakon takaa.

Olisiko teilla vinkkeja 5-vuotiaan kestavista kengista?
Naissa arpajaisissa ensimmainen crocsien mainitsija saa palkinoksi luunapin.

4 comments:

Terhi said...

Heh, mulla on aina vähän sotkuiset lapset :) Ainakin se pienempi. Hän valitsee itse vaatteensa ja tekee mitä merkillisempiä yhdistelmiä. Aina on jotain ruokaakin vaatteessa tai sotkua naamassa. Haluaa itse pestä naamansa ja lopputulos on melkein puhdas. Mutta on iloinen, kun saa tehdä itse.

Mutta ne kengät. Olen menettänyt toivoni, että mitään säästyisi isommalta pienemmälle. Upouudet kalliit talvisaappaat potkuautoili rikki viikon käytön jälkeen. Ihan yhtä lailla on saanut rikki kalliit Vikingin gore-texit. Nykyään ostan halvat tai alesta niin ei haittaa niin paljon. Kamalaan kuntoon voikin kengät mennä! Vinkkejä ei ole, paitsi osta monet =)

Päivi said...

Nainhan tama menee, valitettavasti. Juurikin eilen kannoin kaupasta kotiin ne kevaan toiset lenkkarit...

Sama kulutusjuhla koskee myos pienten poikain housuja. Kokolattiamatto syo housunpolvet jos toisetkin, hiekkakasat ja asfaltti loput. Onneksi nuo farkut ovat aika tukevaa tekoa, voittavat kestavyydessa myos reimatechit. Sateensiedossa on nyt tietty jotain parantamisen varaa ;)

SuMi said...

Ei kestavia kenkia taida olla. Ma olen ostanut eccon kenkia pojille ja ne on kaikki kestaneet. Tosin nekin muuttuu kurasiksi ensimmaisella ulkoilu kerralla.

Jaana said...

Tää oli niiin tuttua! Ja meillä lapset on jo 8vee. Monetkohan kengät onnistuivat viime kesänä rikkomaan, ei voi pysyä laskuissa. ja meillä se pahempi on vielä tyttö! Joka kulkee nytkin vielä Vikingin talvigoreissa, kun uusien kesäkenkien osto on niiiiin vaikeeta.

Justiinsakin tänä aamuna pohdittiin, että milloin ja kuka jaksaa lähteä neidin kanssa kenkäostoksille, kun mikään ei ole hyvä. Ongelma on liian leveälestiset kengät, joita tuppaa näillä leveysasteilla olemaan kaupat täynnä. Ja jos ne kengät kävis jalalle, niin eihän voi kuvitellakaan, että ne kävis ulkonäöltä tai muuten. Hohhoijaa..

Ja sit jos ne sopivat löytyy, niin ne on viikon päästä rikki.