Monday, May 28, 2012

Vesa ei tajuu

Suomen TV:stä tulee tällä hetkellä aivan ehdoton kotimainen laatusarja, Uutishuone. Uusintana keväältä 2009, tosin. Jolloin myös katsoin sen ensimmäisen kerran, aikana ennen Amerikkaa.

Ydinjengi.

Ohjelman nettisivuilla sarjaa kuvataan seuraavasti:
Uutishuone vie katsojansa kylmän sodan aikaiseen Yleisradion uutistoimitukseen, jota pyörittivät radikaalit, suurten ikäluokkien nuoret. Uutiset ovat oikeita, mutta henkilöt fiktiivisiä. Sarjan päähenkilöinä nähdään TV-uutisten tekijätiimi, siis se tiimi jossa Heikki Kahila ei ollut lukijana. Se jota katsojat eivät muista, vielä.
Sarja on kotimaiseksi viihteeksi kaikin puolin laadukasta tavaraa, juoni on vetävä, dialogi sujuvaa ja ajankuva autenttisen oloista. Vaikka mitäpä minä, seiskakuutonen, noista ajoista muistan, paitsi keltaiset sukkahousut ja poolopaidat, joita äiti pakoitti pitämään.

Sarjan hahmot ovat mielenkiintoisia ja niitä esittävät suhteellisen tuoreet kasvot. Krista Kosonen loistaa ajalle tyypillisenä toimittajana, modernina naisena ja vankkumattomana vasemmistolaisena. Juho Milonoff on uutistenlukijana koko kansan totuus ja kulisseissa hykerryttävän niljakas, juoppo naistenmies. Ja mitä tulee sarjan Vesaan, Samuli Vauramoon niin ---

--- Iiiiiiiiiihana Samuli!

--- Samuli on vain niin ihana, lutuinen, namu ja aivan paras. Sympaattinen. Taitava. Karismaattinenkin. Vaikka onkin minua 5 vuotta nuorempi. Ja vain kolme senttiä pidempi.

Miehen karismasta kertoo jotain se, että muistan vieläkin kuinka noin vuonna 2008 hän juoksi minua vastaan lenkkipolulla, ihan tässä parin kilometrin päässä kotoa. Silloin olin nähnyt häneltä vain Tyttö sinä olet tähti -esikoiselokuvan. Ja silti tunnistin hänet. Ja yhäkin muistan hänet. Tuon kohtaamisemme.

Viime aikoina Samuli on yrittänyt luoda uraa USA:ssa ja jollain lailla onnistunutkin. Tai no, kai ne zombie/sci-fi rytistelytkin jotain ovat. Ehkä.

Mutta Uutishuone.
Hankkikaa käsiinne.
Ette kadu.

Kuvat sarjan internetsivuilta.

2 comments:

Paula said...

Viime viikolla äitini (79v) huokaili jokun Vauramon perään, kuulemma nii'iin mukavanoloinen nuori mies, oikein söpö... Siis TÄMÄ Samuli Vauramo, kiitos Päivi! nyt tiedän minäkin.
Ja että yhteinen lenkkipolku! OIH!

Päivi said...

Tädillä on hyvä maku ;)