Friday, March 30, 2012

Empire State of Mind

Kotiinpaluuseen kuuluu myos luopumista.
Haikeita halauksia ja hyvasteja.
Lupauksia tulla viela takaisin. 
Joskus.

Yksi hyvasteltavista on New York.Ensimmaisella kerralla tulimme lautalla Connecticutista Long Islandille. Manhattanin silhuetin nakeminen, se oli maaginen hetki. Kavimme Top of the Rockissa, Rockefeller Centerin katolla. Central Parkissa, Central Park Zoossa. Asuimme Upper Manhattanilla, 86. kadulla, kavereidemme tyhjassa, vuokralaisia vailla olevassa asunnossa.

Aluksi en ymmartanyt kaupunkia. Olin lahinna kauhuissani. Liikenne oli aggressiivista. Taksit soittivat torvea. Ihmettelin minne kaikilla oli niin kiire. Silti, jotain kaupungissa oli, jotain joka vain vaati maalaistytolta sulattelua.

Toisella kerralla kaupunki kolahti. Oli joulunalusaika. Olimme muistaakseni 32. kadulla, hotellissa. Illalla kavin Niilon kanssa kaksistaan hampurilaisella, mieheni katsoessa Leon peraan. Seuraavana aamuna kavelimme mieheni kanssa kohti Times Squarea. Kaupungista oli tullut yht'akkia jotenkin kotoisa.

Kolmannella kerralla olimme yhden yon lapikulkumatkalla, Brooklynissa. Kavimme tapaamassa kavereitamme, joiden perhe oli kasvanut yhdella, ja hikisen iltapaivan leikkipuistossa leikkimassa. Sitten jatkoimme matkaa Washington DC:hen.

Parin viikon paasta sanomme ohikulkiessamme heipat New Yorkille. Suunnitelmissa on kaksi yota Manhattanilla, ehka jossain Times Squaren kulmilla. Sielta eksynemme ainakin Fin-poikaa tapaamaan ja  dinosauruksia ihmettelemaan American Museum of Natural Historyyn.

--- Ja katsomaan kaupungin valoja.
Niilolle ne jaanevat mieleen, toivottavasti myos Leolle.

1 comment:

Anna said...

Niinhän se menee. Luopumista ja hyvästelyjä on elämä täynnä. (toki sitä saamista ja uusien asioiden ja ihmisten tervehtimistä) Toi biisi jotenkin on alusta asti mulle merkannut juuri luopumista ja haikeutta. En tiedä miksi. Se jotenkin on vaan sellanen biisi ja toisaalta siihen törmäsin ensimmäisen kerran Portugalissa..."väliaikaelämässä", johon liittyy niin paljon kanssa luopumista, muistoja, haikeutta.
On varmasti jonkinlainen kriisin paikka siellä teillä. Tunteet herkässä ja kahtiajakoiset. Yksi jakso elämässä siirtymässä taaksepäin ja jotain uutta tulossa.