Friday, March 9, 2012

Traktorimies

Ei oikein vitsi irtoa.


Olimme maanantaina Niilon kanssa 5-vuotis lääkärintarkastuksessa. Muuten kaikki meni hyvin, ellei jopa loistavasti. Pojalla todettiin rytmihäiriö. Joka 4. lyönti levossa tulee epätahtiin.

Tänään aamulla Niilo kävi hakemassa isänsä kanssa lähisairaalan sydänosastolta laitteet 24 tunnin EKG-mittausta varten.

Päätin olla selaamatta internettiä. Googlaamatta itselleni lisää pahaa oloa. Päätin olla ylipäätään huolehtimatta etukäteen asioista, joista en tiedä tai joille en mitään voi.
On muuten aika vaikea päätös.
--- Mutta oikea.

Niilo sen sijaan otti ilon irti elämästä, vaikka sitten elektrodit rinnassa. Ravintolan tädillekin esitteli niitä polleana.
- Mulla olisi tänään tällaiset. (Nosti paitaa.)
- Ensi kerralla näytän sinulle uuden traktorikirjani. Sillä minä pidän traktoreista. Paljon.

5 comments:

Anna said...

Voi surku :( Koitahan jaksella! Ja olla surematte etukäteen mitään. Voihan se hyvinkin olla, että on vain joku epäselvyys, väärinymmärrys, eikä lopulta mitään vakavaa. Oon kuullut et ei ole mitään kovin harvinaista, et lapsilla on jotain tollaista. Monesti ne käsittääkseni voi kadota ihan itsellään kasvun myötä. Jaksuja!

Henriikka said...

Pientä miestä ei tosiaan näytä haittaavan, vaikka robottivermeet koristaakin rintamusta...se tärkeintä, niin saadaan tarvittavaa infoa kerättyä niiden avulla. Eiköhän ne huoletkin siitä hälvene, kun lisää tutkitaan ja saadaan tietoa. Ja viisas, vaikka varmasti vaikea päätös olla googlailematta ja lisähuolta hankkimatta! Tsemppiä, jaksamista ja hyvää mieltä huolen keskelle <3

Terhi said...

Äidin rooli ei ole helppo. Jaksamista!

Sofia said...

Ne rytmihäiriöt voivat mennä itsestään pois, varsinkin lapsilla. Näin olen tuttavilta kuullut. Voimaa teille, kyllä se siitä. Olet positiivinen ihminen.

Päivi said...

Kiitoksia kannustavista sanoistanne. Toivottavasti huomisen sydänlääkärikäynnin jälkeen tiedämme Niilon tilasta enemmän. Liian huolissani en vielä osaa olla, ehkä se on se "power of denial" joka pelastaa.