Friday, April 13, 2012

Kun liha ei tottele kuria

Kuva.
Paata sarkee, janottaa, morkkiskin vaivaa. Ihan kuin joskus muinoin krapulassa.
Mita on siis tapahtunut?
--- Olen ollut kaksi paivaa harrastamatta liikuntaa

Mieheni lahti lankalauantaina tyomatkalle. Miehen ollessa poissa, saannollinen lenkkeily on pakko jattaa tauolle. 2,5- ja 5-vuotiaita lapsia ei vain voi jattaa keskenaan, edes nukkumaan. Ainakaan mina en voi.

Kroppani lienee tasta holmistynyt:
- Mita ihmetta? Lepoa? Jii-haa!

Juhlapyhina ravitsin ruhoani perinteiseen paasiaistapaan runsaalla sokerilla ja rasvalla. Pashaa saati mammia ei ollut, mutta paasiaispupu oli antelias eika sita jaateloakaan passaa jattaa pakasteeseen happanemaan. Viela kun entinen naapurikin tarjosi lounaan meksikolaisessa ravitolassa.

Kroppani lienee maiskutellut:
- Hottoa? Nam! Juuri tata olen niin kaivannut!

Ja niinhan siina sitten kavi, perinteisesti. Kroppa ryhtyi mukavuudenhaluiseksi ja jatkoi lomaansa antamalla sen nuhan tulla. Talven ensimmaisen. Eilen yritin viela viihdyttaa lapsia leikkipuistossa. Sen seurauksena ilta menikin sitten pienessa kuumeessa. Tanaan on onneksi sadepaiva, joten voin (puoli-)hyvalla omallatunnolla maata sohvalla ja antaa lasten katsoa telkkaria. Koko paivan.

Liikkumaan tekisi kylla mieli. Ja ulos. Tama laiskottelu kun kay hermoille. Toivottavasti tauti kuitenkin hellittaa pian otettaan. Sunnuntaiaamuna kun pitaisi lahtea, lomalle...

No comments: