Wednesday, May 16, 2012

Kymmenen kivaa Suomesta

Friolandian Eveliina haastoi taannoin listaamaan kymmenen kivaa juttua liittyen Suomeen paluuseen. Iso kiitos kivasta haasteesta!

10 paivan kokemuksella 10 kivan Suomi-lista nayttaa talta:

1. Poikien isovanhemmat. Ja sedat. --- Ihanat ihmiset, lahella.
2. Oma koti. --- Palasimme takaisin vanhaan taloomme, 2000-luvun alkupuolen erillistaloon. Kaikki on vaaleaa ja valoista. Putket ei kolise, lattiat ei narise, kaakelit ei tipu kylpyhuoneen seinista, eika vesi tihku keittion katon lapi. Ja kodinkoneetkin ovat niin hiljaisia! Kai tahankin taas tottuu.
3. Oma piha. --- Meilla on oma piha ja taloyhtiolla on viela oma leikkipaikka. Lapsia ei siis tarvitse erikseen vieda mihinkaan leikkimaan. Riittaa kun avaa oven. Luksusta!
4. Naapurit. --- Osa naapureista on vanhoja tuttuja, osa uusia tuttavuuksia. Mukavia he ovat kaikki. Ja lapsia riittaa, pienia poikia. Niilolla ja Leolla ei liene siis leikkikavereista puutetta.
5. Ystavat. Kaverit. --- Siis heeeeeeei! Sosiaalinen elama? Onko se jotain syotavaa? Ei vaisinkaan, siihen olisi nyt pitkasta aikaa kunnon mahdollisuus, seka lapsilla etta ilman. Ilman kiiretta ja hoppua.
6. Ruisleipa, piima ja Valion vaniljajaatelo. --- Yksinkertaisen ihmisen yksinkertaiset herkut.
7. Kenwood. --- Keittion komistus, tuo hopeinen hurmuri. Pian alkaa taas pulla tuoksua kun paasen monitoimikoneen kanssa irti.
8. Siivoaminen. --- Uusi vanha harrastukseni. Kaltaiselleni neurootikolle sita parasta kotiaitiaerobiccia. Puolen vuoden tauon jalkeen niin kivaa(?) ettei edes lenkille malta!
9. Kevat / kesa. --- Se on taalla. Aurinko paistaa. Parikymppia lamminta. Shortsikeli!
10. Puutarhanhoito. --- Kaikki paitsi puutarhanhoito on turhaa. Nain maalaiselle on kolmessa kesassa on tullut multaa ikava. No, ruusupenkki on jo terapiamielessa leikattu ja kuopsuteltu lannoitetta vaille kuntoon. Pensasaidan (pihlaja-angervo yok!) repiminen on hyvassa vaiheessa. Tilalle tulee hieman tuijia ja ehka soma pikku kiveys. Ja kun oikein vauhtiin paastaan... kylla tuosta pihasta viela koko kesan vihertyoleiri saadaan :)


Talla haasteella heitan seuraavaksi SuMia, Matkalla kotiin.
Kerro siis mika on se kymmenen karki, matkalla saati kotona.

2 comments:

Eveliina said...

Kiitos tästä - kiva lista! :)

Minnas said...

Kiitos haasteessa, vastasin siihen. Olen aika materialisti vastausten perusteella :D

Oma koti ois kylla kiva, sita ku ei oo suomessa eika taalla.