Saturday, May 12, 2012

Tulin, nain, muutin

Sitten viime live-paivityksen on tapahtunut seuraavaa:

Taman viikon fashion statement. Piristaa asun kuin asun. Kuva.

Pakkasimme viikko sitten lauantaina viimeiset kimpsumme ja kampsumme nippuun ja suuntasimme Bostonin lentokentalle. Lentomme Reykjavikin kautta Helsinkiin lahti 21:30. Ajallaan. En nukkunut koneessa silmaystakaan. Jotenkin stressasi. Sen sijaan viihdytin itseani elokuvilla (3 kpl). Wall Street - Money Never Sleeps oli herttainen. The Descendants oli yhdentekeva, vaikka siina oli kuinka Clooney paaosassa. Girl with the Dragon Tattoo Daniel Graigilla jai ikavasti kesken, enka tieda kuka on murhaaja (juu en ole lukenut kirjaa saati katsonut alkuperaisleffaa). Se taytyy joskus viela nahda kokonaan. Myos Danielin takia.

Laskeuduimme Suomeen sunnuntaina iltapaivalla. Heti saman paivan iltana tapasimme vuokralaisemme tyhjalla talollamme. Saimme avaimet, teimme pikaisen tupatarkastuksen, jonka jaljilta totesimme asuntomme olevan moitteettomassa kunnossa. Eipa siis muuta kuin kiitos ja muuttopuuhiin!

Maanantaina kavime aamupaivalla ostamassa pari kassillista siivoustarvikkeita. Iltapaivalla siivosin keittion, imuroimme, pesimme ja vahasimme lattiat.

Tiistaina saapui muuttokonttimme Amerikasta. Muuttomiehet kantoivat 154 laatikollista tavaraa sisaan. Siis sata-viisikymmenta-nelja! Mukana mm. viisi polkupyoraa (se kuudes tuli mukanamme lentokoneessa) parit laskettelusukset (joita ei kertaakaan kaytetty Jenkeissa), jarkyttava laja leluja ja muuta lastentavaraa (vaikka lahjoitin viisi laatikollista vauvatavaroita Niilon esikoululle / kirkolle), aivan liikaa vaatteita (isoja ja sopivia), kodinkoneita (vaaralla jannitteella) --- siis ihan hirveasti kaikkea. Ja sitten viela yksi grilli ♥

Keskiviikkona saapui muuttokuormamme Suomen varastosta. Onneksi tavaraa oli vain yksi pakettiautollinen. Suurin osa oli aivan turhaa ryonaa (siis pakasterasioita, haloo!), joka lensi saman tien roskiin. Lisaksi laatikkotolkulla kirjoja ja levyja (ajalta ennen iTunesia). Ja sitten yksi monitoimikone ♥

Torstaina jatkoin kesken jaanytta tavaroiden lajittelua ja paikalleen laittamista. Heitin sakkitolkulla ihmis- ja liinavaatteita roskiin ja toisen mokoman Uffalle. Kirjoja lahti kiertoon pari laatikollista. Myos keittiosta sai lahtopassin vino pino erinaista kippoa ja kuppia. Lisaksi tomutin ajankuluksi petivaatteet ja pistin pesukoneen ja kuivausrummun laulamaan.

Perjantaina lattiat olivat vihdoin viimein tyohuonetta lukuunottamatta tyhjat. Ohjelmassa oli siis loppusiivous. Tomuttamista. Imurointia (jonka tuoksinassa paastin omasta imuristamme sahkot pihalle).  Polyjen pyyhkimista. Lattioiden pesua. Petien petaamista. Jarjestelemista. Sisustamista.

Illalla mieheni kavi hakemassa pojat mummolasta yoksi uuteen kotiin. Pojat ilahtuivat nahdessaan uuden kotinsa. Tai siis paremminkin kaikki lelunsa, pitkasta aikaa yhdessa paikassa.

Tanaan aamuseitsemalta Leo herasi raikkaamaan sita pahuksen Autot-aanikirjaa aulassa. Ja Tonkan aanekasta maansiirtokonekirjaa. Ja kantria soittavia monsteriautoja. Ja laulavaa syntymapaivakakkua. Ja piipaavaa ambulanssia. Ja ---

Harkitsen ko. lelujen jakamista naapuriperheisiin. Ameriikantuliaisina.

Tanaan siivous ja jarjestely on jatkunut. Viela olisi alakerran WC pesematta, kodinhoitohuone jarjestelematta. Niin ja se sauna! Kai sekin pitaa kuurata. Seinia maalata. Ikkunat pesta. Verhoja virittaa. Taulujen paikkoja katsoa. Alakerran vessa remontoida. Muiden muassa.

Ja entas sitten ne pihahommat! Nurmikko pitaisi lannoittaa. Pensasaita leikata. Puu kaataa. Ruusupenkki trimmata ja uudet reunakivet laittaa. Muutkin kukkapenkit kaipaavat rakkautta ja jotain vakevampaa. Terassikin pitaisi pesta, ehka myos remontoida. Kasvimaakin olisi kiva.

Mutta muutaman paivan pikku ahertamisen jalkeen me siis asumme taalla! Tyoleirilla. Kotona. Vantaalla.

Tervetuloa siis kaymaan. Tarkistamaan, josko kumihanskat ja polyratti ovat kasvaneet kasiini kiinni. Pahoitteluni siis mahdollisista kirhjoitusvihreista ;)

PS: Kiitos kaikille kommentoijille ja haastajille! Koetan palata asiaan lahitulevaisuudessa.

4 comments:

Sofia said...

Sinulla on kädet täynnä työtä mutta silti mä piinaan sinua haasteella! Käy kurkkimassa! On varmaan outoa olla taas Suomessa.

Marianne said...

Jei, juudidit! Mahtaa tuntua aika hulppealta?

Päivi said...

Sofia: Kiitos, palailen asiaan :)

Marianne: Tanks! Askel 1960-luvun amerikkalaisesta arkkitehtuurista 2000-luvun suomalaiseen design-kotiin on aika hammentava. Jouduimme supistumaan vain kahden kerroksen vaeksi. Miss you, finished basement ja kayttoullakko :(

Eveliina said...

Oih, kuulostaa kyllä kovin tehokkaalta muutolta! :D Käy kateeksi. Meidän pienessä kämpässä tavarat hakevat edelleen paikkaansa...