Friday, February 18, 2011

Keittoa lämmittämään

Talvi on ihmisen kylmintä aikaa, olen kuullut sanottavan. Koska Suomen talvi kuuluu olevan nyt jäätävän kylmä, ohessa ensiavuksi helppo ja nopea ameriikankeitto. Bon apetit!

Tex-Mex Tortilla Soup

400-500 g kanaa (nahatonta, luutonta, esim. koipipaloja tai rintaa)
1 l kanalientä (vähäsuolaista)
1 purkki tomaattimurskaa
1 (puna)sipuli, pieneksi kuutioituna
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna/viipaloituna
1 paprika, kuutioituna
(selleriä)
paprikajauhetta 
mustaa pippuria
2-3 dl pakastemaissia

tortillalastuja
juustoraastetta (esim. Monterey Jack)
(avokado, kuorittu ja kuutioitu)
(limelohkoja)

1. Leikkaa kana suupalan kokoisiksi paloiksi; laita syrjään. Yhdistä paksupohjaisessa kattilassa (esim. emaloitu valurautapannu eli "dutch oven") kanaliemi, tomaattimurska, sipulit, paprika ja mausteet. Kuumenna keittopohja kiehuvaksi ja lisää kana. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla hiljalleen kiehuen 10 minuuttia. Lisää jäinen pakastemaissi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla hiljalleen kiehuen toiset 10 minuuttia. (Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.)

2. Annostele keitto lautaselle. Lisää jokaisen keittoannoksen päälle keko karkeasti murskattuja tortillalastuja ja juustoraastetta. Halutessasi tarjoa annos avokadon ja limelohkojen kera.

Ohje mukailtu Better Homes and Gardens'in New Cook Bookista. Ehkä paras keittokirja ikinä.

3 comments:

Henriikka said...

Tätä täytyy testata, jos vaikka jo tänä viikonloppuna...kiitos :D

Henriikka said...

Kannatti testata, herkulta maistui hiukan muunneltunakin...tosin näin tex-mex-ruuista pitävänä maistuvuus oli oletettavaakin :)

Päivi said...

Kiva että ohjeesta oli apua :) Muuten, jos pidät tulisemmasta ruuasta, niin korvaa kuivattu paprika chilillä. Ja keiton päälle tuoretta jalapenoa ja korianteria :)