Thursday, February 10, 2011

Päälläseisontaa

"Standing on your head in proper alignment calms the brain and strengthens the body."

Lähde: www.yogajournal.comPääsin kuin pääsinkin livahtamaan iltahulinoiden keskeltä joogatunnille! Käyn tavallisesti täällä kerran-pari viikossa suorittamassa joko Asthanga Yoga Full Primary Seriesin tai puolentoista tunnin Power Vinyasa Yogan. Molemmat ovat lämmitettyjä tunteja, eli liikkeet tehdään noin +40 Celsiusasteeseen lämmitetyssä salissa.Tunnit ovat aika fyysisiä, joten ihana hiki virtaa, eikä pelkästään huonosti lämmitetyn saunan takia.

Jooga tarjoaa fyysisen treenin ohella myös henkisiä ulottuvuuksia. Joogassa pitää olla läsnä ja keskittyä kuuntelemaan kehoa, hengittämään ja suorittamaan sinänsä varsin yksinkertaisia liikkeitä. Ajatusten ei voi antaa harhailla vaan pitää puhdistaa mieli hälystä, rauhoittua ja hengittää syvää "merenaaltohengitystä". Ja punnertaa. Ja taivuttaa itseään mutkalle. Ja tehdä siltoja. Ja seistä päällään --- joka on oikeasti tosi hauskaa. Käsilläseisominen on seuraavana opeteltavien taitojen listalla, mutta sen oivaltaminen vie oman aikansa :)

Jooga on minun tapani tyhjentää mieli ja rauhoittua hulinapäivien jälkeen. Toinen hyvä tapa on uiminen, joka on parhaimmillaan myös lähellä meditaatiota. Juostessa taas ehtii miettiä aivan liikaa asioita --- tai siis kuunneella Billy Idolia.

No comments: