Monday, February 7, 2011

Pieni Mies

Meillä asuu kolme miestä: iso mies, nuori mies ja Pieni Mies. Olen nyt 17 kuukautta opetellut Pienen Miehen sielunelämää. Ohessa muutama avainhuomio:

Leo --- Pieni Mies.


Pieni Mies on cool. Ei mikään tyhjännauraja eikä turhan tuulettelija vaan luokkaa "too cool to school." Että high-fivittele ihan vain keskenäns!

Pieni Mies osaa kiivetä portaat ylös ja tulla ne myös halutessaan taitavasti alas --- paitsi että Pieni Mies tietää että huutamalla paikalle kiiruhtava äiti-hissi tarjoaa paljon vaivattomamman kyydin perille. Äiti-hissin voi vaihtoehtoisesti kutsua paikalle myös näpelöimällä äidin meikkejä kylppärissä. Hissi toimii myös pulkkamäessä, tosin vain huutokutsulla.

Pieni Mies ei juuri puhu, mutta on viime aikoina löytänyt uuden yleissanan kuvaamaan kaikkea ikävää, kuten nälkää, väsyä, talvea ja yleistä harmitusta. Se on "äiti".

Pieni Mies osaa olla leikkiä yhtä aikaa sekä keitettyä spaghettia että jousipyssyä. Yleensä tätä leikkiä leikitään äänitehosteiden kanssa ulkovaatteita pukiessa.

Pieni Mies osaa haistaa vesilätäkön kahdensadan metrin päästä.

Pieni Mies ottaa tyynesti vastaan elämän pienet vastoinkäymiset karjumalla ja heittäytymällä maahan äksäksi.

Pieni Mies lukee vesilätäköille pääsyn estämisen elämän pieneksi vastoinkäymiseksi.

Näpelöintiulottuvuutta korkeammalle asetetut jääkaappimagneetit aiheuttavat myös raivoa ja äksyyttä Pienessä Miehessä. 

Pieni Mies omaa pitkän pinnan, mutta joskus sekin katkeaa. Silloin otetaan hampaat käyttöön. Kysykää vaikka nuorelta mieheltä.

Pieni Mies muistuttaa aika paljon äitiään.
Ja siksi hän onkin niin IHANA!
Okei, on iso ja nuorikin aika ihania vaikka vähemmän minua muistuttavatkin ;)

---
Ja päivän herkut:
9:15PM soi puhelin. Naapuri soitti ja kysyi kelpaisiko meille hummeri. Ja kyllähän se kelpasi. Huomenna pääsee taas lihanuijan (juu-ei-oo-pihtejä) kanssa saksikättä silpomaan. NAM!!!

No comments: