Saturday, February 26, 2011

Sadepäivän muovailupuuhia

Tänään satoi vettä, kaatamalla ja kellariin asti. Onneksi naapurit olivat valppaina ja tilanne (jäätynyt ja sijoiltaan mennyt syöksyputki) saatiin hallintaan ilman merkittäviä aineellisia tuhoja. Uuden Englannin märkä kevät on siis alkanut. Tulvasta huolimatta siis --- JIIIIHAAA!!! SE ON KEVÄT NYT!!!

Sateen ja toipilaiden takia tämäkin päivä kului siis sisällä. Kun on-demandiin tullut uusi Caillou-jakso oli katsottu yleisön pyynnöstä kolme kertaa putkeen, oli aika keksiä jotain muuta tekemistä. Siis muovailemaan!

Muovailuvahaa on todella helppo tehdä itse, hyviä ohjeita on netti pullollaan. Tällä kertaa kokeilin tätä reseptiä. Lopputulos oli muovattavuudeltaan huippuluokkaa, mutta väri (toteutus nestemäisillä elintarvikeväreillä) jätti toivomisen varaa. Yrittämäni kauniin oranssin sijaan lopputulos oli enemmänkin ruman vaaleanpunainen. Ensi kerralla EI siis värjätä vapaalla kädellä vaan ihan ohjeen mukaan.

Poikia possunpunainen väri ei häirinnyt vaan taikina otettiin heti innolla käyttöön. ---Ja näistäkin muovailuleikeistä tuli sitten autoleikkejä, pyytämättä ja äidille pienenä yllätyksenä. 
Niilo parkkeerasi autoja englanniksi. Tässä Niilon autot olivat ihan "stucked". 
Leo ajoi tunnelista. Huomaa keskittynyt ilme.
Pojat testasivat myös kuinka paljon muovailuvahaa mahtuu leikkikuplaan.
Ja poikien pelatessa autoilla äiti sai keskittyä olennaiseen eli harjoitella muovailuvahalla miten karjalanpiirakoita rypytetään tai miten tehdään ruusunnuppuja. Että isona osaan sitten minäkin. Parkkeerata en osaa.

No comments: