Tuesday, March 1, 2011

Pulikointia vaipalla ja ilman

Tutustuimme viikonloppuna koko perheen voimin paikalliseen nk. parempaan uimahallitarjontaan. Suuntasimme siis Concordiin ja yksityiseen Beede Swim and Fitness Centeriin.

Sisäänpääsymaksu ei-jäsenelle (lue: ei-Concordilaiselle perheelle joka ei ole maksanut 1500 taalan vuosimaksua) oli rouheat 40 taalaa. Ja kyseessä oli enemmänkin Martinlaakson uimahalli, ei siis mikään Mäkelänrinteen uintiparatiisi. NOTE: Iloiset suomalaiset veronmaksajat saavat siis veroillaan ihan kivoja ja kohtuuhintaisia asioita.

Pojat nauttivat olan takaa. Niilo viihtyi isänsä kanssa jalan (30 cm) syvyisessä lastenaltaassa liukumäen ja vesisuihkujen parissa. Välillä he kävivät uiskentelemassa ison (ja kuulemma jääkylmän) altaan 4 jalkaa (120 cm) syvässä recreational päässä. Sinänsä hyvä että Niilo osaa jo uida, hänhän kun on vain 42 tuumaa (107 cm) pitkä.

Minä viihdyin Leon kanssa 4 jalkaa syvässä ja mukavan lämpimässä terapia-altaassa. Sinne olisi Niilokin halunnut, mutta kun... säännöt ovat säännöt ja uimavalvojat niitä ponnekkaasti valvoivat. Siis lähinnä Niilon vaipankäyttöä.

Terapia-allas oli sallittu kaikille yli 14 vuotiaille ja sellaisille alle 14 vuotiaille, jotka käyttävät vaippaa. Vastaavasti isoon altaaseen ei taas pääse vaipan kanssa. --- Ja arvasitte oikein, iskä sai etuoikeuden käydä nämä vaippa-asiat uimavalvojan kanssa perinpohjaisesti läpi, hyvässä hengessä tosin. Oli muuten tosi hyvä että uimavalvoja ei ymmärtänyt suomea.

Että näin käydään Ameriikassa kafkalaisittain uimassa, kallissa yksityisessä uimahallissa. --- Ja arvasitten jälleen kerran oikein, toista kertaa meidän perhe ei tähän halliin jalallaan astu niin kauan kuin Tonissa henki pihisee. Mutta terapia-allas oli kyllä ihan kiva, siis niinku mun ja Leon mielestä :)

Onneksi kaikki uiminen ei ole ihan näin monimutkaista saati kallista --- tai siis on mutta eri tavalla. Itse harrastan tavallista rupusakkiuimista kerran-pari viikossa paikallisen Acton-Boxborough High Schoolin altaassa. 10 viikon uintilippu (kerran viikossa maanantaisin klo 19-20) maksaa 45 taalaa. Lisäksi allas on auki useimpina lauantaina ja sunnuntaina klo 14-17, jolloin uintikerta maksaa 4 taalaa aikuinen ja 2 taalaa yli 5v lapsi, nuorempia lapsia ei sallita. Olen siis jo aloittanut Niilon preppaamisen malliin "jos joku kysyy niin sano että olet five years old." Niilo tosin sanoi että ei halua tulla äidin kanssa uimaan "kun siellä on vain allas, ei liukumäkeä".


Tulisi jo kesä ja aukenisi tuo oma allas...

No comments: