Friday, March 18, 2011

Kotiäitiyden ABC

Perheenäidin elämä koostuu pääpiirteittäin viidestä eri osa-alueesta:
- kokkamisesta,
- pyykkäämisestä,
- siivoamisesta, 
- nenän niistämisestä ja
- pihalla seisoskelusta.

Kokkaaminen on kivaa koska myös syöminen on kivaa. Ihminen on mitä hän syö. Ja kun kokkaa itse niin tietää mitä on. Hetki sitten olin kuivattua mangoa, seuraavaksi ajattelin olla tummalla suklaalla päällystetty pretzel --- tai siis monta sellaista. Ja kas, kaikki ihan kokkaamatta.

Pyykkääminen on taas ihan ♥ --- parasta maailmassa mitä voi tehdä pesukoneen ja kuivausrummun kanssa.

Nenän niistäminen ja muu hoiva kuuluu luonnollisena osana äitiyden taudinkuvaan. Ja äitihän opettaa lapset siihen nenän niistämiseen, vähän niin kuin potalle ja kirjoittamaan oma nimi. Jos koulutus on vaiheessa / nenäliina ei ole riittävän lähellä / pyyhkijä on hidas käänteissään, lapset osaavat tarvittaessa pyyhkiä nenänsä myös sohvaan ja mattoon. Tai äidin paitaan, harvemmin omaansa.

Pihalla seisoskelu on sekin laatuisaa ajanvietettä. Äiti saa mukavasti sadetta / aurinkoa / lunta / räntää / pieniä-vihaisia-akkoja-äkeet-selässä samalla kun lapset leikkivät / kierivät kurassa / pomppivat vesilätäköissä / makaavat äksinä maassa.

Siivoaminen taas, ehtaa aerobiccia alusta loppuun. Parasta treeniä on kun nuorimmainen toimii ohjaajana. Tänään Leo laati yläkertaan äidille kunnon temppuradan järjestelemällä huonekaluja, leluja ja lipaston sisältöjä uusiksi äidin kiillotellessa kylppärin peiliä. Lattiaa pestessä poika pisti pystyyn loikkaharjoitukset keksimällä että lattianpesusankoon on kiva pudotella kaikkea käsiin sattuvaa tavaraa. Ämpäriin päätyi ensimmäisenä Niilon esikoulusta tuoma valokuvakansio (onneksi oli muovipussissa), omia sukkia yritettiin (mutta tiukkis-äiti kielsi), keittiön jarrumatto ui myös, mutta pikkuautot se tiukkapipo ehti taas kieltämään.

"Äiti imuroi - ei imuroi - imuroi - ei imuroi."

Niilo on pienestä pojasta pitäen ollut hyvin vilkas ja aikaansaapa tapaus. Nuorimmainen ei näytä jäävän toimeliaisuudessa juurikaan veljestään jälkeen. Hienoa että on siis geenit kohdallaan.

No comments: