Saturday, March 12, 2011

Savo couture

Naapurissamme asuu Siistejä Ja Tyylikkäitä Ihmisiä. Nainen ja mies, keski-ikäisiä, lapset aikuisia, molemmat töissä kaupan alalla. Perheen miehellä on aina hiukset laitettu, housut prässätty ja kengät lankattu. Naisella on hyvin mietityt asukokonaisuudet on hän sitten menossa kauppaan, töihin tai salille. Ja hiukset ja meikki, moitteettomia nekin, totta kai.


Satunnaiset kohtaamisemme pihalla ovat välillä kiusallisen koomisia. Vaihdamme kuulumiset roskia viedessä, toinen silitetyissä farkuissa ja siistissä t-paidassa, toinen hiukset hätäponnarilla ja kaurapuuroa paidalla. Tervehdimme postilaatikolla, toinen tyylikkäässä villakangastakissa ja kiiltävissä korkeakorkoisissa saappaissa, toinen vuotavassa untuvatakissa ja toppakengissä, pipo syvällä päässä. Arvatte varmaan kuka kukin on.


Siisti ja huoliteltu olemus on parhaimmillaan kanssaihmisten huomioonottamista, mutta kerropa se noille meillä asustaville "heti-mulle-kaikki-tänne-nyt" -pikkumiehille. Aina ei vain ehdi, saata eikä kykene. Mutta yritys on kova. Pakko olla kun "vauva valvottaa" ei mene enää tekosyynä läpi kuin satunnaisesti


Iän myötä haalistunut ja lastenkuluttama olemus saa nopeasti ryhtiä kevyestä kolmen minuutin päivämeikistä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sävyttävää päivävoidetta ja vedenkestävää ripsaria.


Hiusten kanssa saakin sitten taistella --- tai luovuttaa suosiolla ja valita sen pipon, on nimittäin päiviä jolloin edes hätäponnari ei auta. Kiitos kampaajani sinnikkyyden, opin vihdoin viimein föönaamaan 34 vuoden kypsässä iässä. Nykytasolla vajaan vartin tuhertamisella ja muutamalla lapsilta kielletyllä ilmaisulla saan väkerrettyä kutrini naapureillenäyttäytymiskuntoon.


Pukeutumisen puolella evoluutio on kulkenut verkkareista joogapöksyjen kautta pellavaisiin utilitypantseihin (kuvissa), ehkä jopa farkkuihin.
Että kyllä nyt kelpaa.

--- Mutta kukahan se oli se kuraiseen toppatakkiin, tuulihousuihin, vanuneeseen pipoon ja toppakenkiin verhoutunut mamma tänään lasten kanssa pihalla? Ja ripsaritkin sillä oli poskilla, kiitos kostean päivän ja maybelline-laadun. Juuri se, jolle mies kotiintullessaan totesi: "Sinä olet Savosta, sinulle sopii toppakengät ja tuulihousut jalkaan kuin luonnostaan --- ja ne päällä voi mennä vaikka sunnuntaina kirkkoon."


PS: Niin, ja Täydellisen Siisti Ja Tyylikäs Naapurinmies syyllistyy sittenkin ainakin yhteen vakavaan fashion crimeen: hän ajaa avoautoaan kesäisin lippis väärinpäin päässä. Siis LIPPIS. VÄÄRIN. PÄIN.

2 comments:

Anna said...

aivan huippu postaus :D Mulla on niin usein toi fiilis! Et ei auta onko savosta vai hämeestä, tyylirikkoa tulee silti vähän väliä tehtyä ;) Mut hei mieti nyt, et jos täällä Suomen talvessa iskee korkkarit jalkaan ja tyylivaatteet niskaan, niin jo on epäkäytännöllistä...nytkin parina päivänä olis sukat litissyt ja vilu pykinyt puseroon, sen verran on ollut sohjoa ja kylmää tuulta! Ja jee mulla on vielä muutama vuosi aikaa opetella hiusten laittoa...eli ei muuta kun harjoittelemaan!

Päivi said...

Ah, kohtalotoveri :) Mutta niin kauan menee hyvin kun poliisi ei tule pidättämään irtolaisena ;)