Thursday, June 16, 2011

Alfredo

Sateisen ja kylmän lauantain --- miksei muunkin viikonpäivän --- pelastajaksi kannattaa houkutella esiin Alfredo. Usein hän ei ehdi kuin piipahtamaan, katoaa nimittäin pastan mukana lautaselta sen verran nopeasti parempiin suihin.

Alfredo -kastike pastalle
(ohje on noin 4 hengelle, huom! amerikkalaiset mittayksiköt)
Leo oli käsi ojossa valmiina heti kun lautanen iski pöytään.
hyvää kuivattua pastaa, tällä kertaa käytin Barillan tri-color rotinia, mutta fettuccinekin passaa mainiosti

2 ruokalusikallista voita
1 kuppi kuohukermaa
suolaa
mustaa pippuria
1/2 kupillista raastettua parmesanjuustoa

(ohuita maustamattomia kanan rintafileitä, kanalle rubbia = pintaan hierottavaa mausteseosta, oliiviöljyä) 

1. Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä.

2. Pastan kiehuessa, valmista kastike. Sulata siis voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, suola ja pippuri. Kiehauta ja laske lämpötilaa keittäen seosta rauhallisesti, ilman kantta viitisen minuuttia tai kunnes seos alkaa paksuuntua. Poista seos liedeltä ja sekoita joukkoon juusto.

3. Mikäli haluat tarjota pastan kanan kanssa, mausta kanat ja paista kuumassa oliiviöljyssä pannulla kastikkeen teon lomassa.

4. Sekoita Alfredo-kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon. Annostele lautaselle kanafileen kanssa, kylkeen hyvä vihersalaatti ja päälle ripaus parmesania. Nauti ahnaasti.


Niin, Alfredoa saa myös purkissa, ja jopa rasvattomana(!!!) versiona, mutta itse tehtynä maku on paras, suorastaan syntisen hivelevä. Kunnon kermalla, voilla ja juustolla kun ei voi epäonnistua.

No comments: