Wednesday, July 20, 2011

Kuumaa kyytiä

Lämpimässä kelissä lenkkeilyyn on omat niksinsä.

Kuva täältä.
Jaksamisen kannalta tärkein niksi on itsensä viilentäminen ennen lenkkiä. Lähdin tänään lenkille miltei suoraan uima-altaalta, hiukset märkinä nutturalla. Uima-altaan puuttuessa voi toki käyttää kylmää suihkua tai vaikkapa vain kietaista kylmän pyyhkeen hartioille/kaulalle viilentämään ennen lähtöä.

Myös sisäinen viilentäminen auttaa asiaa. Jääveden sijaan kannattaa kokeilla jotain sokeripitoista sohjoa, esimerkiksi mehujäätä. Sokeri kun jokun lähteen mukaan (Shape, July 2011?) tekee jäästä kylmempää.

Sunnuntain kuumalla lenkillä jano alkoi vaivata jo parin kilometrin jälkeen, josta viisastuneena otin tämäniltaiselle lyhyelle lenkille mukaan pienen, käteen sopivan vesipullon. Vaikka matkan varrella ei kulunut kuin pari kolme kulausta, se auttoi kummasti jaksamaan. Ja kyllä, useimmiten vesi riittää.

Loppukädessä myös lämpimään ilmanalaan tottumisella on merkitystä. Tämän kesän totuttautumisella +30 varjossa alkaa tuntua jo viileältä, +25 vaatinee jo pitkähihaista. No, loppuviikosta ei tarvinne vilusta kärsiä, kostean kuuma +37 on nimittäin aika paljon.

--- Mut hei, minullahan on silloin hotjoogastudio takapihalla!

1 comment:

Henriikka said...

Sen on pakko olla totuttautumisesta kiinni :) Tää kesä on kyl ollut ensimmäinen, kun kuumuus on oikeesti tuskastuttanut mua muutamia kertoja, tosin ei ehkä lenkkien takia (kun ei oo pakko lähteä lenkille:D) vaan lähinnä töissä. Mut tuo +37 tuntuu kyl tässä päässä hurjan kurjalta ;) Tää +25 toimii, näin ja mä+muut voidaan toimia tyytyväisenä :D
Mut hyvää hotjoogailua, lenkkeilyä ja liikuntahetkiä sit vaikka altaassa!