Monday, January 2, 2012

Laiska

Olen varsin monta kertaa päässyt vastaamaan samaan kysymykseen:
- Ei, en käy töissä. Olen kotona lasten kanssa. Ja ei, en edes opiskele mitään.
Kysyjänä on AINA ollut suomalainen nainen.

Usein olen saanut vastata vielä jatkokysymykseen:
- Noh, hoidan lapsia ja kotia.
Jotten vaikuta aivan ääliöltä, lisään vielä:
- Lastenhoito täällä maksaa useita tuhansia kuussa, joten kotona oleminen on taloudellisestikin perusteltua.

En parhaalla tahdollakaan ole mikään ninamikkonen, mutta antakaa mulle nyt se uraputkikatko. Tykkään vetää siivoamisen, kokkaamisen, pyykkäämisen, lasten piiskaamisen ja muun nalkuttamisen välissä välillä ihan lonkkaakin. Ja shoppailla. Ja lakata kynsiä.

Poljenko minä nyt naisten oikeuksia, laiskuuttani?

4 comments:

Sofia said...

Kuule, minulla ihan sama juttu. Itävallassa melkein kaikki naiset ovat kotona kun lapset ovat pieniä ja minäkin olin peräti 9 vuotta kotona ja Suomessa sai aina paheksuvia katseita ja niin pois päin, näin on! Älä välitä, nauti elämästä, nyt on juuri parasta aikaa elämässä. Nauti siitä että sinulla on naiselliset muodot, ihana kun peppu on pyöreä, läskiä on jokaisella ja se on ihan terveellistäkin! Tule käymään, tänään juodaan luonani kakkukahvit, me isopeppuiset naiset. www.athomewithsofia.blogspot.com

Henriikka said...

Se on varmasti se suomalaisten perusominaisuus, kateus, joka kirvoittaa nuo kommentit katkerien suomi-naisen suusta! Ja se kateus tulee siitä, kun ei itse uskalla tehdä tuollaista, hypätä pois hetkeksi (ja vaikka toiseksi) uraputkesta. Pelkää, että putoaa jostakin kokoaikatyötitteleiden taivaasta alempaan kastiin, ja miettii mitä muut ratkaisusta ajattelevat.

Mutta hei kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että siinäpä vasta riittää kysymyksiin vastaamista ja perustelemista, kun ottaa tauon ylitehokkaasta työelämästä, vaikkei ole edes lapsia (koti sentään löytyy;)). Vaikka mitäpä se kenellekään oikeasti kuuluu, kun pärjään ja itseni elätän, tekemistäkin riitti enemmän kuin sopivasti ja itse voin hyvin. Kun on tauon paikka, niin on tauon paikka...se on ehdottomasti sen arvoista :) Voi kuinka nautin niistä vajaasta parista "vapaa"kuukaudesta, ja sen perään sain vielä tehdä osa-aikaista työtä...todellinen unelma, joka päättyi tänään, kun paluu kokopäivätyöarkeen iski ;)

Tärkeimpänä kuitenkin haluan sanoa, että toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos tuollaiset laiskuus-vihjaukset...nauti sinä kuule täysin palkein teidän pienistä miehistä ja kotona olemisesta, kun on mahdollisuus ja sen aika! Se on tärkeää pojille ja koko perheelle aivan varmasti...siinä samalla puuhaile (jos huvittaa), käy lenkillä (kun huvittaa), shoppaile ja lakkaa kynsiä (aina kun huvittaa), ja tee se kaikki hyvällä omallatunnolla :D

Päivi said...

Kiitoksia hyvästä keskustelusta! Koetetaan ulkoisista paineista huolimatta muistaa, että elämä ei ole suoritus, se on olotila. Ja jos on rentoa ja nastaa, se on se itselle paras olotila :)

Sofia, sulla on tosi kiva blogi. Pitänee huomenissa liittyä ihan jäseneksi :)

Henttu: Uusia vuosia ja jaksamista sinne sorvin ääreen :)

MISSIS H said...

Hei, kiva blogi Sinulla:)Niin ja mielenkiintoinen aihe. Itse olen kotona meiän pojan kanssa ja kuulen kans aika usein kysymyksiä-milloin menet töihiin? Ai sä olet kotona lapsen kanssa? jne.... Olen ulkomaalainen Suomessa ja välillä tuntuu, että aika usein naiset lähtee töihiin, heti kun pääsevät. Kyllä itsellekin tekiss joskus mieli lähte töihiin ja antaa tarhan tätien tehdä se vaikempi työ:) Mutta mä haluan lapseni parasta ja nähdä ite miten kasva ja kehity:)
Oikein mukavaa viikon jatkoa:)