Saturday, April 2, 2011

Luovaa ajankulua

Oli synkkä ja vetinen ränt... no, luminen aprillipäivän aamu. 

Niilon masua nipisteli ja poika pyysi antamaan kuumetta. Annoin kuitenkin särkylääkettä. Puolikuntoisuuden takia jouduimme jättämään perjantaijumpan väliin. 

Aamupala. TV:n lastenohjelmia tovi. Mitäs sitten tehtäisiin...? No, vaikkapa kortit mummeille.


Projekti alkoi jouhevasti. Leo piirsi oman vapaan näkemyksensä elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta. Niilo leikki itse tekemällään lipulla. 

Pian kuvan ottamisen jälkeen pienimmältä taiteilijalta paloi pinna. 
- Miksi piirtää paperille kun voi piirtää pöytään?!?
- Miksi ylipäätään piirtää kun voi äksäillä lattialla?!?
- Kas, pikkuauto *brrrrr* *brummmbrumm* *brrrrrr*


Mummin perinteisempi kukkakortti. Kukan piirsi Niilo ja lehdet laati Leo, äiti vain hieman leikkasi ja liimasi.


Mummon moderni 3D -kortti. Työnjako sama kuin yllä.


Valmiit kortit paketoituina kuorissaan. Poikien äiti oli enemmän kuin tyytyväinen aikaansaannoksiin. 

Silläkin uhalla että lounas myöhästyi ja lapset hirnui nälästä niin että ainut tapa saada heidät pysymään nahoissaan oli heittää yleisön joukkoon rusinoita ja antaa katsoa "Trucks" kolme kertaa putkeen ja kiireessä oli pakko käyttää purkkipastakastiketta vanhan sadon lihapullien kanssa... Onni onnettomuudessa että Barillan paahdetulla valkosipulilla maustettu tomaattikastike sopikin sitten täydellisen hyvin yhteen hyvän sadon lampaanlihapullien ja pennepastan kanssa. Kannattaa muuten joskus toistekin kokeilla lampaan jauhelihaa lihapulliin 
= nam!


Korttien kuoren sinetöi ikikukka. 

Värillinen kartonki on "leimattu" sormivärillä ja sitten vain leikattu yksinkertaisen kukan muotoon. Kukan varreksi piippurassi, heteiksi muutama helmi, samoin kuin vartta tukemaan kukan alle. 

Perusidea kukkaan on muuten napattu Kaapon äidiltä :)

Lapset on kiva tekosyy kaikelle tällaiselle pikku näpräämiselle. 

Viime jouluksi laadin yhdessä Niilon kanssa isovanhemmille ja kummeille viisi (5) seinäkalenteria, jossa jokaisen kuukauden yhteyteen oli askarreltu kuukauteen sopiva kuva, enimmäkseen erilaisia kollaasitekniikoita käyttäen. Kokeilimme myös perunaleimasinta ja leluilla ja kasveilla leimaamista, olipa mukana jokunen Niilon omakätinen piirroskin. Aiheiksi valikoiutui mm. lumiukkoja, äitienpäivä-valkovuokkoja, hiekkarantaa ja suuria kurpitsoja. Idea tähän kalenterityöhön tuli Niilon esikoulusta, joka toimittaa joka kuukaudesta samanlaisen omatekemän kalenterilehden. 
Ihania töitä :) 

Aloitimme kalenteriprojektin hyvissä ajoin (heinäkuussa), koska ymmärrettävistä syistä nuoren taiteilijan luovuuden puuskat ovat varsin lyhytkestoisia. Ja silti marraskuussa tuli ihan kauhea kiire. Jos siis ryhdyt taideprojektiin lasten kanssa, varaa aikaa
Ja hermoja.
Ja vielä vähän lisää aikaa.

No comments: