Tuesday, April 5, 2011

Perhosia vaipassani

Tiesittekö että on olemassa tyttövaippoja ja poikavaippoja? Käytännössä kyseessä on ihan sama tuote, mutta tyttövaippa on vaaleanpunainen ja poikavaippa vastaavasti enemmän vaaleansininen. Ja tyttövaipassa söpöstellään mutta poikavaipassa harrastetaan reipasta toimintaa.

Herttaista, eikö totta? 
- Istu sinä Kerttu siinä sohvan nurkassa kampaamassa nuken tukkaa.
- Ja Petteri juokseekin tuolla reippaasti taloa ympäri.
Näin ne asenteet juurrutetaan ennen kuin edes potalla osataan käydä. 
Viime vaippaostoksilla poikavaipat olivat lopussa. Jouduin siis ottamaan Leolle paketillisen tyttövaippoja. Ajattelin että ei ne nyt niin pahoja voi olla.

Olin väärässä.
Perhosia prkl!
Ja sisällä varpusia.

Kuvat on raavittu täältä. Ja ei, ne eivät maksa minulle mitään tästä ilmaisesta mainoksesta.

4 comments:

Anna said...

toi on jo muuten uskomatonta sukupuoleistamista ihan pienestä pitäen. haalarit, vaipata, tutin värit (no niitä onneks edelleen taitaa olla ns. neutreillakin väreillä) lelut ym. Ja voihan niitä tosiaan ristiinkin laittaa, mutta sitten ympäristö alkaa reagoimaan. Mutta täytyy sanoa, että en mää ihan siihenkään mene, että lapsesta täysin sukupuolineutraalia tehdään, kuten yhden jutun luin joskus tossa lehdestä. Tossa juttua siitä artikkelista jos et oo siihen vielä törmännyt koskaan ja kiinnostaa :D http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/ei-tytt%C3%B6-eik%C3%A4-poika-vain-lapsi/388643

Päivi said...

Kiitos Anna, mielenkiintoinen artikkeli. Olen samaa meiltä että tytöt saa olla tyttöjä ja pojat poikia. Liian yksipuolinen "karsinoiminen" sukupuolen mukaan saa vain tässä mammassa aikaan sen jyrkän vastareaktion. Siksi Niilolla onkin keltaiseksi lakatut varpaankynnet :) Ja Leolla kirkkaanpunainen pyjama :)

Tarja said...

Mä muistan kun ne tyttö- ja poikavaipat tuli markkinoille. Siitä on yhtä kauan kuin meidän Henkka on ollut olemassa. Silloin niitä perusteltiin sillä, että pojat pissaa etupuolelle, tytöt taas toiseen suuntaan. Ja siksi niissä oli järeimmät imukyvyt suunnattu vähän eri osiin.
Anteeksi nyt tämä teknokraatin lausunto sukupuolikeskusteluun. (Josta olen muuten pääpiirteittäin samaa mieltä)

Päivi said...

Pöh, kun niin olisikin. Mikrometrin (*köh-köh*) tarkalla tyttö- ja poikavaippojen rinnakkainvertailulla vaikuttaisi kyllä äkkiseltään siltä että fyllit on molemmissa samat.

Voi kun Huggies toisi taas tänä kesänä farkkuvaipat takaisin kausivalikoimiin. Silloin ei häiritsisi perhoset eikä jakoavaimet ;)