Monday, April 18, 2011

Toni Tiikerin kanaa

Sunnuntain kunniaksi laadin lounaaksi rapsakkaa ja napsakkaa kanaa Corn Flakes -kuorrutuksella. Ja hyvinhän tuo maistui, sekä lapsille että aikuisille.

Ainekset:
500 - 750 g maustamatonta kanaa, esim. rintafilettä tai koipipalaa
2-3 dl Corn Flakeseja karkeaksi murskattuna (Huom! Murskaamattomana tarvittava määrä muroja on miltei kolminkertainen. Toisekseen, tähän reseptiin käytetän niitä perusmuroja, ei siis sokerihuurrettuja.)
1 muna
1,5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria
paprikajauhetta
50 g voita tai margariinia sulatettuna

Ja näin se tapahtuu:
1. Esilämmitä uuni 200 celsiusasteeseen.
2. Huuhtele ja taputtele kana paperipyyhkeellä kuivaksi. Tarvittaessa leikkaa palaset pienemmiksi, esim. rintafileet kahteen osaan.
3. Murskaa Corn Flakesit matalaan kulhoon.
4. Vatkaa kevyesti muna ja maito toisessa matalassa kulhossa. Lisää vehnäjauho ja mausteet, sekoita taikina tasaiseksi.
5. Kasta kananpalat taikinaan ja pyörittele sen jälkeen murskatuissa Corn Flakeseissa. Laita tiikerikanat leivinpaperin päälle uunipellille, norottele päälle sulatettu voi ja pistä uuniin. Paista noin 50-60 min eli kunnes kana on läpeensä kypsää (nesteet kirkaat ja sisälämpötila vähintään +75 celsiusastetta).

Tarjoa Toni Tiikerin kana kuumana esim. keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kera. Kylkeen voi tehdä myös dippikastikkeen esim. ranskankermasta, hunajasinapista, suolasta ja sokerista.

Murojen sijaan leivitykseen voisi käyttää myös kuivattua paahdettua sipulia. Ja kanan sijaan muroilla voi  leivittää myös esim.lohta tai vaikkapa kesäkurpitsaa. Taikinan mausteita ja paistoaikaa joutuu silloin toki säätämään raaka-aineille sopivaksi.

Ja taas tuli nälkä.

1 comment:

Anna said...

näyttääpä testaamisen arvoiselta ohjeelta!!!