Saturday, April 16, 2011

Sunshine State of Mind

Viiden päivän pikaloma Orlandon lämmössä on onnellisesti takana. Matkalla tutustuimme avaruusaluksiin, alligaattoreihin ja autokilparataan, auringosta nyt puhumattakaan. Lisäksi vain oltiin, uitiin, uitiin ja uitiin, mies hölkkäili resorttia ympäri, minä kävin aamujoogassa ja vinguttamassa visaa kulman takana olevassa Premium Outlet Centerissä. Täydellinen miniloma kaikin puolin siis.

Aurinkoa Cocoa Beacilla
Kennedy Space Centerin Rocket Garden.
16. heinäkuuta 1969 Neil Armstrong, Buzz Aldrin ja Michael Collins kävelivät tätä huoltosiltaa pitkin laukaisutornista Apollo 11 -modulin kyytiin määränpäänään kuu ja Rauhallisuuden meri. 10. huhtikuuta 2011 Leo käveli siltaa pitkin määränpäänään äidin syli.
Sukkula STS-134 Endeavour valmiina laukaisualustalla. Suunniteltu laukaisupäivämäärä 29. huhtikuuta 2011. Kuva otettu LC 39 Observation Gantrystä käsin.
USA:n kolmanneksi suurin rakennus eli Vehicle Assembly Building.
Apollo / Saturn V Centerissä tutustuttiin lähemmin kuun valloittamiseen.
Gatorlandissa tehtiin temppuja, alligaattoreilla.
Alligaattoreiden ja kotieläinpihan lisäksi puistossa oli myös mittava kokoelma papukaijoja.
Ei kovinkaan hellyyttäviä eläinlapsia.
Majapaikkamme Orlandossa, Hiltonin Tuscany. Siisti ja äärimmäisen miellyttävä hotelli hyvällä paikalla, suosittelen siis lämpimästi. Bonusta erityisesti siitä, että vaikka huoneen joutui luovuttamaan lähtöpäivänä jo kymmeneltä aamulla, altaalle sai jäädä hengaamaan niin pitkäksi aikaa kuin halusi.
Näkymää pääuima-altaalta.
Perheemme vesipeto.
Daytonan radasta ei kuvamateriaalia ole koska --- kamera ei tykännyt sulaneesta suklaasta linssissä ja taisi se tälli asfaltin kanssa Gatorlandin parkkipaikallakin olla Ixus-paralle hieman liikaa.

Orlandon suosituimmat matkakohteet eli DisneyWorldin ja Universal Studiosin huvipuiston, samoin kuin Sea Worldin ja Wet'nWild vesipuiston jätimme suosiolla toiseen kertaan,  4 ja 1,5 vuotiaat poikamme kun eivät vielä kauheasti moisista huvituksista saa irti. --- Tai siis Leosta saisi ehkä turhankin paljon huutoa irti, varsinkin nuhaisena.

Sairastelulta ei siis tällä reissulla vältytty. Massachusettsin ja Floridan välinen lämpötilagradientti oli 20 celsiusastetta Floridan eduksi, joka tarkoitti juniorin välitöntä vilustumista kun lentokoneen renkaat iskivät kiitotiehen. Pahvitalon perheen Orlandon yöriennot koostuivat siis lähinnä kiukuttelevan pikkumiehen lepyttelystä. Tunnin välein. Grauh.

Paluulento kotiin myöhään keskiviikkoyönä oli nuhan takia myös aika mieleenpainuva --- tai siis se laskeutuminen. Koneessa ei jäänyt kenellekään epäselväksi mitä mieltä Leo ko. manööveristä oli. Joskus rusinatkaan eivät vain toimi.

Käytin poikaa seuraavana päivänä lääkärillä korvatarkastuksessa. Yllätyksekseni korvaulehdusta ei ollut, eikä onneksi myöskään keuhkoputkentulehdusta / -kuumetta pahan kuuluisesta yskästä huolimatta. Lapsi on siis "vain" vilustunut. Vaikka yskä lähtekin yskimällä ja nuha niistämällä, lääkärin suosituksesta hankin pojalle  allergialääkkeitä ja yskänlääkettä. Sanotaan että tieteellistä näyttöä lääkkeiden tehosta alle 6 vuotiaille ei ole, mutta meillä ne ainakin tepsivät. Lapsi ei ole enää tukehtua yskäänsä yöllä ja vanhemmatkin saavat nukkua.

No comments: