Thursday, April 7, 2011

Paratiisilintuja

Tänään on taas kiusattu kehoa ja mieltä. Päivän urheilullisena epistolana oli ensimmäinen joogatunti sitten sairastelun. Jotta paluu arkeen tapahtuisi miellyttävästi, valitsin tavallisen Asthangan sijaan omasta mielestäni helpomman Power Vinyasa Yoga -tunnin.

Awkward Chair Pose, Utkatasana

Ja pieleen meni. Se helppous nimittäin. Ensimmäisen puolen tunnin jälkeen olin jo valmis nappaamaan maton kainaloon ja poistumaan kohti ulko-ovea. Mutta citius-altius-fortius sentään, kesken ei luovuteta, ei ellei pää ole irti-poikki kainalossa!!!

Bird of Paradise

Citius, altius, fortius --- nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin. Raaka, länsimainen ja niin kovin helppo tapa hahmottaa ruumiinkulttuuria. Juosta pitkin maata ja mantuja kiljuvista kintuista välittämättä. Kauhoa rataa edes-takaisin karjuvista käsivarsista piittaamatta. Ja niin minua, joka voimakkaan sisäisen kilpailijavietin piiskaamana joskus häviää jopa itselleen.  

King Dancer Pose, Natarajasana

Citius, altius, fortius --- nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin. Täysin väärä lähtökohta harrastaa joogaa. Yksi joogan keskeisistä ajatuksista ainakin minulle on oppia kuuntelemaan ja kunnioittamaan omaa kehoaan. Ja olemaan sille lempeä. "Let all judgement go," kuten opettaja sen sanoi. "Let all judgement go." Tee rauha maailman ja sovinto itsesi kanssa. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet --- hyvänä, riittävänä, onnellisena, sinuna.

Camel Pose, Ustrasana

Tänään mieli oli levoton ja kroppa väsynyt, kunnon lepo on siis paikallaan. Olin hyvä seisomaan päälläni mutta huono seisomaan yhdellä jalalla. Ja staattiset liikkeet aiheuttivat vapinaa ja hikoilua entisestäänkin kuumassa salissa. Jonain toisena päivänä asiat saattavat olla toisin. Päällään.

Kuvat kaiveltu täältä. Kaikki asennot kuuluivat tämän päivän tuntiin ja ne suoritettiin kirjoittajan toimesta enemmän ja vähemmän sisulla kunnialla lempeästi kehoa kuunnellen.

No comments: