Sunday, June 5, 2011

Amerikkalainen pannukakku

Pannukakku on usein se paras kakku. Alla hullun helppo ja nopea ohje aitojen amerikkalaisten pannukakkujen valmistamiseksi. 25 minuuttia ja iso lautasellinen herkullisia pannukakkuja ei ole paha kakku ollenkaan :)


Mustikkaiset piimäpannukakut

1 3/4 kuppia vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 muna, rakenne vatkattu kevyesti rikki
1 1/2 kuppia piimää*
3 rkl ruokaöljyä
1/2 kuppia mustikoita (tuoreita tai pakaste)
(voita paistamiseen)

HUOM! 1 kuppi on n 2,4 dl.

Kuva täältä, ohje Better Homes and Gardens.

1. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa haarukan avulla muna, piimä ja öljy keskenään. Kaada muna-piimä seos kerralla kuivien aineiden joukoon ja sekoita kunnes kuivat aineet ovat juuri sekoittuneet, taikina saa siis jäädä hieman klönttiseksi. Lisää joukkoon mustikat.

2. Paista keskilämmöllä (?) kevyesti voidellulla pannulla minuutin-pari per puoli tai kunnes pannukakku on kauniin kullanruskea. Taikina on jäykkää, joten lettupannun sijaan tavallinenkin paistinpannu käy mainiosti paistamiseen. Tästä taikinamäärästä syntyy vajaa 20 kpl noin 7 cm halkaisijaltaan olevaa pannukakkua (reilu ruokalusikallinen taikinaa / pannukakku).

3. Tarjoa pannukakut lämpiminä marjojen / hedelmien / vaahterasiirapin / jäätelön kanssa. Tai jos oikein amerikkalaiseksi ryhdyt, niin syö aamiaiseksi pekonin kanssa.

* Jos piimää ei ole, voit käyttää myös hapatettua maitoa. Maidon hapattaminen tapahtuu joko sitruunamehua tai etikkaa käyttäen. Tehdäksesi kupillisen (2,4 dl) hapatettua maitoa, laita kulhoon ruokalusikallinen esim. sitruunamehua ja lisää sitten maitoa niin että saat yhteensä kupillisen nestettä. Anna seoksen seistä 5 minuuttia ennen käyttämistä.

2 comments:

Anna said...

Amerikan pannarit on kyllä herkkuja! jos haluut vielä helpomman ohjeen käy kattoon tuolta meidän serkusten blogista: http://serkustenkadentaiteilua.blogspot.com/2011/04/mustikka-jenkkipannarit.html
Oon napannut joskus aikoinani netistä moisen ja NIIN yksinkertainen ettei mitään rajaa. Tosta ohjeesta tosiaan tulee vaan 6 pikkupannaria.

Päivi said...

Tänks! Helppoa ja hyvää --- eikä edes kauhean epäterveellistä. Me like :D