Monday, August 8, 2011

Asemalle jäänyt rouva

Tapasin tänään aivan aidon ja oikean kusipään.
Pahoittelen alatyylistä ilmaisua, mutta en nyt tähän hätään parempaakaan keksi.

Kuten tavallista, olin lasten kanssa uimassa läheisellä uima-altaalla. Lapset uivat reippaasti ja vähän leikittiin vesisotaakin. Naurettiin ja pidettiin hauskaa, kohtuuden rajoissa kuitenkin. Aikansa pulikoituaan lapset siirtyivät altaan reunalle leikkimään (kelluvilla muovisilla) pikkuautoillaan ja itse vetäisin muutaman kierroksen rintauintia altaan ympäri, katse tiukasti jälkikasvussa.

Juuri kun olimme keräämässä tavaroitamme ja lähdössä pois, läheisestä kerrostalosta kahahti paikalle keski-ikäinen nainen. Eikä sanonut päivää, vaan kävi suoraan asiaan:
- Saanko kysyä minkä ikäinen te olette?
- Siis kuka? Minäkö? kysyin hölmistyneenä.
- Niin.
- 35.
- Olette hyvin nuoren näköinen. Kysyn tätä siksi että tällä altaalla eivät alle 17-vuotiaat saa uida ilman vanhempiaan.

Touchè.

Mutta en ehtinyt kiittää kohteliaisuudesta kun täti kävi uudestaan päälle:
- Näin että annoit pienen lapsesi leikkiä syvän pään portaissa. (Allas on syvimmillään 9 jalkaa syvä.) Asutko tässä taloyhtiössä?
- En. Asun tuossa naapurissa.
- Vielä paremmalla syyllä. Olin hyvin järkyttynyt kun näin lapsesi leikkivän 10 minuuttia ilman valvontaa syvän pään portaissa. Minä olen osakkeenomistajia ja minä huolehdin että te menettätte allasoikeutenne jos näen vielä kerrankin moista laiminlyöntiä. Minä olen sosiaalityöntekijä ja minä soitan poliisit. Minä tunnen kyllä mitä laki sanoo moisesta laiminlyönnistä.
- ...

Olin sanaton. Aivan hiljaa.
Keräsin kimpsut, kampsut ja lapset kasaan ja lähdin.
Joskus pitää vain poistua ja antaa toisen olla väärässä.
Muuten saattaisi tulla sanottua jotain mitä katuu.

Nainen oli väärässä.
  • Minä olen yli kaksi kertaa vaaditun ikäinen. Hyvin säilynyt, tottakai ;)
  • Lapset eivät leikkineet hetkeäkään ilman valvontaa, olivat he sitten altaassa tai altaan reunalla leikkimässä.
  • Olin koko ajan vedessä, enimmillään 10 vedon päässä heistä. Ja minä olen oikeasti hyvä uimari. 
  • Niilo osaa uida. Leolla on taasen aina altaalla päällään "kelluntapuku", jonka avulla hänkin ui --- ja taitavasti uikin. 
  • Enimmäkseen molemmat lapset pysyttelevät Leo max. 3 jalan ja Niilo max. 5 jalan syvyydessä. Äidin valvovan silmän alla. Aina. Molemmat.
  • Leo läpsytteli hetken vettä syvän pään rappusissa, josta menin menin noutamaan hänet uimaan.

Hieman rauhoituttuani, kun käteni eivät vapisseet enää niin paljon, soitin miehelleni.
  • Opin että tässä maassa vain poliisilla on oikeus vaatia toista paljastamaan ikänsä. Olisin siis lakiin vedoten voinut kieltäytyä vastaamasta ikäuteluihin.
  • Ja ensi kerralla jos nainen uhkailee poliisilla, taidan itse soittaa poliisit paikalle toistuvista perusteettomista uhkauksista. --- Tai sitten minun mieheni tekee niin. Sen verran hyvän vaikutuksen tädin käytös häneenkin teki, vaikkakin vain puhelimessa järkyttyneen vaimon suusta kuultuna.

Episodin taustalla kytee se että todellisuudessa käyttämämme uima-allas on naapuritaloyhtiön. Se on rakennettu aikoinaan meidän taloyhtiömme omistaja-rakennuttajan myymille maille. Maakauppaan sisältyi sopimus, jonka mukaan niin kauan kuin perhe omistaa meidän taloyhtiötämme, me vuokralaiset saamme käyttää uima-allasta. Sanomattakin on selvää, että vapaamatkustajan statuksemme nyppii osaa naapuritaloyhtiön osakkeenomistajista vietävästi. Sopimusta on koetettu mitätöidä jopa oikeudessa asti monta monituista kertaa, mutta tuloksetta.

Eikä siellä altaalla mitään ruuhkaa ole. Tavallisesti me saamme nauttia uintimme yksin --- tai viikonloppuisin korkeintaan naapuritaloyhtiön puheenjohtajan kanssa naureskellen ja jutustellen ;D

Meitä on niin moneen junaan.
Jotkut jäävät jopa sinne asemalle.

1 comment:

SuMi said...

Joskus on niin mukavaa istua assalla ja katsoa junan ikkunasta kusipäitä :)
Niitä meinaa riittää. Mieheni aina sanoo, että älä takerru pikkumaisiin ihmisiin.