Tuesday, August 23, 2011

Tekstiiliurheilijan tunnustuksia

Myönnetään, olen toivoton tekstiiliurheilija.

Lenkki ei vain suju harmaaksi pestyssä t-paidassa ja virttyneissä verkkareissa. Saati keskenään riitelevissä shortseissa ja yläosassa.

Tämän kesän ehdoton suosikkilenkkiasu on koostunut Adidaksen hihattomasta topista ja shortseista. Molemmat taitavat olla Marathon 10-sarjaa. Ja kas kun kengätkin, kokomustat Niken Free Runit, sopivat värityksensä puolesta asuun täydellisesti!

Lyhyillä hihoilla ja lahkeilla pystynee juoksemaan vielä muutaman viikon, mutta jossain vaiheessa ne astuvat kuvaan, pitkälahkeiset. Välikauden asu on keväältä hyvässä kunnossa, mutta talven varusteet vaativat pientä säätöä, lähinnä kun juoksija itse on --- kutistunut.

Niken Element -juoksupaita sisältää villaa ja pitänee siten lämpimänä kylmemmälläkin säällä. Ja sininen väri on näkyvä ja kaunis.

Toivon mukaan talvellakin vilkkaasti liikkuvat kintut pysyvät lämpiminä Niken Cold Weather Dri Fit -juoksuhousuissa. Malli on viime talvena testattu ja hyväksi havaittu. Epäverkkarin näköisissä housuissa kehtaa hätätilassa hengailla myös julkisilla paikoilla --- siis käydä kaupassa ja mennä vaikka joogatunnille.

Myönnettäköön että lauantaisen juoksukilpailun jälkeen päätin palkita itseni uusilla kengillä. Kenkiä kun ei vain voi koskaan olla liikaa, paitsi ehkä miehen mielestä. Sitäpaitsi, nämä Niken Free Run+ 2 -juoksukengät ovat aivan täydellisen siniset, natsaavat juoksupaitaan kuin nenä päähän!

Taistelussa pimeyttä vastaan varusteihin kuuluvat luonnollisesti otsalamppu ja heijastinliivit. Hankin viime syksynä yllä olevat "henkseliliivit" ja voi suositella niitä erittäin lämpimästi. Ovat näkyvät, eivät hiosta ja vetoketjullinen etutasku on tosi kätevä avaimille ja puhelimelle.

Ja kun varusteet on kasassa, syksyisiä saati talvisia lenkkipolkuja on oikeastaan hieno odotella.

Miten te kanssalenkkeilijät valmistaudutte nurkan takana odottavaan pimeään ja kylmään vuodenaikaan?


Kuvat: oma, eBay, eBay, eBay, EMS

2 comments:

Henriikka said...

Jos jotain, niin mä haluun kans tänne tuollaisen Nike free-valikoiman!!!!! Täältä ei mistään niitä tahdo löytää ja jos, niin vain yhdessä värissä ja yleensä väärässä koossa :(
Välimallin pitkähihainen paita, tai mielummin sellainen ohut vetskaritakki olis nyt hankinnanvarainen...kun vaan löytyisi kivan värinen (punasävyinen ;D) ja mallinen. Salomonin tekstiilit yleisesti miellyttäisi silmää, mutta niidenkin hankinta on hiukan haastavaa myös valikoiman vähäisyyden vuoksi. Muuten mennään craftin juoksutakilla, jossa heijastimia on itsessään. Alla kylmemmällä säällä Odlon warm-paita. Alaosassa vaihteleva setti lämpötilasta riippuen.
Märkään maastokeliin tarvisi hankkia uudet Salomonin gore-lenkkarit, kun vanhat vuotaa. Akuutti tarve uusille kengille siis :) Uusia turkooseja jo kaupassa katseltu!

Päivi said...

www.nike.com:ista löytyy Niken oma nettikauppa, joka myy myös näitä herkullisen värisiä Free Runeja. Meinasin tosin tippua penkiltä kun näin hinnat. Siis 130€!!! Täällä sama kenkä maksaa Niken sivuilla 90 taalaa, joka nykyisellä vaihtokurssilla on alle 63€.