Wednesday, September 21, 2011

Kotikutoinen Pre-Engineering Class

Kotiimme saapui joku aika sitten vihkonen kaupunkimme tarjoamasta vapaa-ajan toiminnasta tulevalle syys/talvi -kaudelle. Mieheni huomasi riemastuksekseen vihkosesta aivan täydellisen kurssin nurkissa kasvaville pikkuinsinööreille:
Pre-Engineering Class
For ages 5-7.
Students will build cities, bridges, and motorized cars/planes and explore the many creative possibilities of engineering with the LEGO system. With access to over 100,000 pieces of LEGO, your child will have the opportunity to build what they have only dreamed with the support of an experienced Play-Well Engineering instructor to guide them.

Kaikkea sitä keksitäänkin! Valitettavasti kurssi jää meiltä väliin, koska se järjestetään vasta helmikuussa, jolloin olemme jo tukevasti Suomessa.

Mutta ei hätiä mitiä. Sateisen aamupäivän ratoksi vietimme kotikutoisen insinöörityöhetken tänään lasten leikkihuoneessa. Ei meillä nyt ihan sataatuhatta LEGO-palikkaa ollut saati Play-Well Engineering -ohjaajaa, mutta muutama DUBLO-paketti kuitenkin ja yksi kotiäiti-insinööri, joka yritti parhaansa leikkiä.

 
"Ja nyt nousee nämä heinäpaalit tällä vinssillä tallin ylisille... Ja kohta tulee maitoauto hakemaan maitoa ja lava-auto tuomaan rakennustyömaalle tiiliä ja sementtisäkkejä..."

 
Hämmästyttävää kuinka keskittyneesti ja tosissaan Niilo leikki.
--- Ja pitkään, yli 2 tuntia.

 
"Hei äiti. Huomaan että kuvaat koko ajan tuota mun isoveljeä. Huomauttaisin että myös MINÄ olen täällä. Ja, kuten paitakin sen sanoo, kovan äänen lisäksi aiheutan myös muuta yleistä häiriötä jos et NYT huomaa MINUA!"

Kivaa oli. Tosin juniorin hermoille nuo leegoleikit ei vielä oikein sopineet. Liian paljon palikoita Niilon käsistä haluttavaksi. Onneksi siis iltapäivällä ei enää satanut.

1 comment:

Anna said...

Eikös olekin hienoa huomata kun lapsi osaa leikkiä pitkät pätkät!?!?! Siinä on jo olemassa kunnon juoni ja syvällinen leikki. Ja se on tärkeää! Siihen ei nykyään kaikki lapset läheskään pysty...ei ole tarpeeksi pitkää aikaa kotona tai rauhallista paikkaa päiväkodissa. Pitää olla harrastuksissa, menossa sinne ja tänne. Jatkuva kiire tai liikaa virikkeitä jolloin ei osaa päättää mitä tehdä:/
Tänään töissä oli ulkoleluvaraston ovi rikki. Ei saatu leluja. Mutta se ei lapsia haitannut. 20:Stä lapsesta 2 kävi kysymässä saisiko lapion ja toinen pallon. Muutoin kelpasi siemenet, kepit, kivet, ruoho... Wau! Olin ylpeä heistä kaameesta päänsärkykohtauksesta huolimatta :)