Friday, February 17, 2012

Kirjalöytöjä

Käväisimme tänään jälkikasvun kanssa kulttuuririennoilla. Siis kirjastossa. Palautimme lainassa olleet *huoh* auto- ja konekirjat ja haimme *huoh* vähintään samanlaisen lastin uusia, siis auto- ja konekirjoja. Viidessä vuodessa olen muuten oppinut kohtuullisen paljon maansiirtokoneiden sielunelämästä, pyytämättä ja yllätyksenä.

Tällä kertaa mukaan tarttui poikkeuksellisesti myös muutama ei-autoaiheinen helmi, jotka ajattelin jakaa kanssanne:

1) Red Lace, Yellow Lace - Learn to tie your shoe! by Mike Casey

Kuva.
Aivan loistava ajatus ja vielä parempi toteutus! Kirja opettaa vaihe vaiheelta kuinka kengännauhat sidotaan, punaisen ja keltaisen kengännauhan avulla. Niilon kanssa iltapäivällä hieman jo harjoiteltiin ja hyvinhän tuo sujui.

Kun lapsi/lapset on saatu ylläolevalla tietokirjalla riittävään solmuun, voikin istahtaa sohvalle ja ryhtyä nauttimaan alla olevista taideteoksista:

2) Seasons by Blexbolex

Kuva.
Kuvat lainattu.

3) People by Blexbolex

Kuva.
Kuvat lainattu.

Blexbolex on Berliinistä käsin työskentelevä ranskalainen sarjakuvataiteilija ja kirjankuvittaja. Hänen työnsä ovat niittäneet kultaa ja kunniaa, eikä syyttä. Jokin näissä vanhaa ja uutta oivaltavasti sekoittavissa kuvissa säväyttää --- ja hymyilyttää. Ja paperikin on kivan karkeaa!

Lastenosasto oli oikeastaan aika mielenkiintoinen paikka löytää kirjat. Löytyyhän People -kirjan hahmojen joukosta mm. nudisti ja teloittaja ;)

Niin tai näin, kuvakirjat ovat juuri sopivaa luettavaa kaltaiselleni kiireisen päivän jälkeen nuupahtaneelle äidille. Katsotaan sitten viiden vuoden päästä, josko sitä kykenisi taas lukemaan oikeita kirjojakin. Voisin vaikka aloittaa Sofi Oksasen Puhdistuksesta. Tai Punaisesta Erokirjasta. Sivistyksessäni kun on muutaman Finlandiapalkinnon mittaisia aukkoja. Onneksi sentään Scarryt ja Dr. Seukset ovat hallussa.

1 comment:

Nollavaimo said...

Henk.koht. voin ylpeänä todeta, että mielestäni Oksasen Puhdistus on todella yliarvostettu teos. Ihan ok, ei siinä mitään, mutta ei sen kaiken kohkaamisen arvoinen ja olenkin sitä mieltä, että suurin osa lukijoista on sitä mieltä, että se on "huipputeos", koska se sai sen palkinnon ja siksi kaikki haluavat osoittaa olevansa yhtä 'fiksuja' kuin tuomaristokin, joka sen valitsi. Se on kirja muiden joukossa, ei sen kummempi teos.