Saturday, February 11, 2012

Unelmia

Alpeilta törähti haaste! At home with Sofia -blogin Sofia haastoi listaamaan 5 tavaraa ja 5 asiaa joista unelmoin. Iso kiitos siis Sofialle haasteesta :)

Ja sitten äääääääk! Toisin kuin voisi luulla, tämä on vaikea, todella vaikea rasti, varsinkin näin mielikuvituksettomalle ihmiselle kuin minä.
Mutta yritetään.
Ensin ne 5 tavaraa:

1. Täydellinen valkoinen t-paita.
 
Kuva täältä.
Toisin kuin voisi kuvitella, täydellisiä valkoisia t-paitoja ei kasva joka oksalla, ei edes joka toisella. Täydellisen t-paidan tulee olla 100%:sta puuvillaa, napakkaa, sileää neulosta, ei läpikuultava, muttei myöskään liian paksu ja tunkkainen. Leikkauksen tulee imarrella kantajaansa olematta liian tiukka saati liian löysä. Ja helman pitää olla juuri oikean pituinen: riittävän pitkä peittämään vatsan, muttei liian pitkä pidettäväksi farkkujen päällä.

Toistaiseksi täydellisen paidan etsintä jatkuu. Kuvassa potentiaalinen täydellinen, James Perseen tuotantoa.

2. Le Creusetin pata poikineen.
Kuva täältä.
Le Creusetin patojen sanotaan olevan täydellisiä. Ja ikuisia. Kyllähän noissa siis hauduttelisi hernekeittoa, keittelisi kastikkeita ja laatisi lasagnea, muista herkuista puhumattakaan.

3. Juoksumatto, joka jaksaa viihdyttää kun lenkkarit vauhtiin kiihdyttää.
Kuva täältä.
Keleistä ja vuorokaudenajoista riippumattomaan juoksuharjotteluun tällainen kunnon juoksumatto olisi aivan ykkönen. Tylsyyskuolemalta pelastaa värkin viihdekeskus. Kanavatoivelistalle voisi laittaa vaikka BBC American, TBS:n, HGTV:n ja muutaman sata muuta kanavaa, noin niin kuin alkajaisiksi.

4. Pesukone ja kuivausrumpu.
Kuva täältä.
Minä ihan oikeasti pidän pyykinpesusta. Paljon. Olen miltei toipunut LG:itteni myymisestä, mutten ihan kuitenkaan. Uskoisin että elämänlaatuni paranisi huomattavasti Electroluxin pesutupalaitteistolla, juurikin niillä joissa on se höyrypesuominaisuus. Tykkäähän Kelly Ripakin niistä.

5. Talo uima-altaalla ja puutarhurilla.
Kuva täältä.
Onko talo tavara? No, tässä listassa on.

Vaikka meillä nyt onkin ihan hyvä talo paraatipaikoilla Vantaalla, en pistäisi pahakseni isompaa ja hienompaa mökkiä, isommalla ja hienommalla tontilla, ehkäpä jopa jossain muualla kuin Vantaalla... tai edes Suomessa. Pimeys, räntä, lumi ja paukkuva pakkanen kun eivät oikein sytytä.

Concord (MA) tuossa vieressä olisi oikein näpsäkkä, vauras ja fiksu paikka asua. Ilmastokin on useimmiten Suomea siedettävämpi, talvi lyhyempi ja kesä kuumempi. Pojilla olisi lähellä hyvät koulut ja muutama laatuisa yliopistokin joista valita, Harvard ja MIT noin niin kuin etunenässä, tietenkin :)


OK, tavarat ovat pulkassa.
Ja nyt siis niihin asioihin:

1. Hyytymätöntä hymyä.
Kuva täältä.
Onnea ja iloa ja sitä kautta hyytymätöntä hymyä, sitä tarvitaan tekemään tästä maailmasta edes hiukkasen parempi paikka. Toivon että hymy ei häviä meidän vanhempien, eikä varsinkaan poikiemme kasvoilta, eikä nauru lakkaa raikumasta, ikinä!

2. Tulevaisuus jossain muualla kuin matkalaukussa.
Kuva täältä.
Olemme eläneet kohta 3,5 kuukautta matkalaukkuelämää. Joskus marraskuussa luulin, että tätä kestäisi noin 1-2 kuukautta, mutta ei --- loppua ei vielä edes näy. Näin ollen, ihan vain vienosti toivon, että joskus ennen tulevaa kesää, päädymme jonnekin. Toisaalle Amerikkaan tai vaikka Kiinaan, hätätilassa Suomikin toki käy.

3. Aikaa.
Kuva täältä.
Toivoisin, että minne tahansa elämä meidät heittääkin, meille jää myös aikaa. Olla paitsi me myös minä ja sinä. Lähellä ja läheisille.

Tämä viikko on ollut jotenkin hassu. Ja viime viikko. Ja sitä edellinen. Itse asiassa jo aika monta viikkoa. Aika vain hujahtaa ohitse. Mutta hyvällä tavalla. Leikkipuistossa. Kirjastossa. Lounaspöydässä. Päiväunilla. Piirtämässä. Uimassa. Illallisella. Juoksumatolla. Lapsia kylvettämässä. Sohvalla oman kullan vieressä. Aika voisi silti kulua hitaammin. Haluan nauttia näistä hyvistä hetkistä, elämästä, pitempään! 

4. Koko perheen rantaloma.
Kuva täältä.
Huomiseksi on luvattu lumisadetta. 100%:n todennäköisyydellä. Ja sunnuntaiksi pakkasta ja viimaa. *HRRRR* En ole kovin nirso rantalomakohteen sijaan. Karibia kelpaa, mutta myös Havaiji menettelee :)

5. Lasketteluloma ihan vain kaksin.
Kuva täältä.
Olen viimeksi ollut suksilla kevättalvella 2009. Olisi siis enemmän kuin korkea aika käydä kokeilemassa kuinka ruosteessa kantit saati taidot ovat. Koska nyt kerran Ameriikassa ollaan, niin Aspen olisi kohteena ihan kiva.
--- Ja suksille siis ihan vain kaksin, miehen kanssa ♥


Hip-heijaa! Sain kuin sainkin listan laadittua! Kieltämättä tuo taustalla pyörivä Road Trip hieman häiritsi keskittymistä, josta johtuen pahoitteluni mahdollisista kirvoitusvihreistä :)
Pitäisiköhän bonustoiveena pyytää hieman lisää mielikuvitusta ja paremman leffamaun? Tai ylipäänsä huumorintajua?

Ai niin, piti sanomani että tämän haasteen saa tehdä kuka halajaa haaveilla. Paitsi että näin tarkemmin ajatellen Nollavaimon ja Mariannen listat ovat varmasti mielenkiintoiset. Täältä siis pesee, oikein elextroluxilla!

4 comments:

SuMi said...

Ma en ole viela toipunut Lg:n hoyrykoneen myymisesta. Niisk. ikava vielakin. Ja pyykinpesu on hyvilla vehkeilla mukavaa, muuten se on syvalta.
Tuo juoksumatto kelpais mullekkin...

Nollavaimo said...

Kiitos haasteesta ! Yllättäen olen alkanut tykätä näistä, mutta älä kerro sitä kenellekään. :)

Elegia said...

Olipa hauska lukea näitä haaveitasi. Minäkin tykkäsin ennen pyykin pesemisestä, mutta se oli silloin, kun pyykit joskus kuivuivat. Täällä ne eivät kuivu ilman kuivausrumpua (joka on yhteiskäytössä) ja alakerran naapurilla on ikävä tapa jättää sinne pyykkejään jopa päiväkausiksi, yäk).

Pölähdin blogiisi Mariannen blogista ja jäin vieraaksi. Hauska tutustua!

Päivi said...

Ihana huomata että en ole pyykinpesurakkauteni kanssa yksin! Kyllä minä siitäkin aiheesta vielä joku päivä postauksen laadin, saattepa nähdä ;D

Ja tervetuloa Elegia, toivottavasti viihdyt :)