Monday, October 31, 2011

Myrskyn jälkeen on poutasää?

Halusimme tai emme, viikonlopun lumimyräkkä vaikuttaa konkreettisesti myös Pahvitalon elämään ja muuttoon.

Hotellissa, johon meidän piti mennä tulevaksi yöksi, ei ole sähköjä. Ylipäätään aika harva hotelli on auki sähkökatkojen takia. Ja koska 600 000 taloutta on ilman sähköjä yksin tässä osavaltiossa ja yöt ovat kylmiä, harvassa ovat ne avoinna olevat hotellit, joissa on vapaita huoneita. Parin-kolmen tunnin aamuisen soittelurumban jälkeen löysimme itsellemme huoneen. Onneksi.

Niilolla piti olla tänään esikoulua ja esikoulussa vieläpä Halloweenin kunniaksi oikein sadonkorjuujuhlat, karkki-tai-kepposteluineen. No, ei sähköjä, ei koulua eikä juhlia. Itse asiassa koko kaupungin Halloween-juhlinnat trick-or-treateineen on peruttu. Ulkoistettujen huvitusten sijaan pyörimme siis koko perheen voimin täällä kotosalla, muuttomiesten riemuna. Sohvaa tuossa juuri pistävät pakettiin. TV ja internet ovat vielä hetken jäljellä.

Tarkoituksenamme oli viedä lasti ruoktavaroita, talvivaatteita ja muuta Vegasissa tarpeetonta mieheni toimistolle säilytykseen. Mutta arvaatteko mitä? Toimistolla on sähkölukot, mutta ei sähköjä. Näin ollen toimisto on lukossa ja pysyy, koska miehelläni ei ole sinne oikeaa avainta. Onneksi naapurimme suostui ottamaan tavaraläjämme kellariinsa säilytykseen. Kaikkien hätämajoitettujen sukulaistensa ja ystäviensä lisäksi.

Asioilla on tapana järjestyä ja kyllähän ne järjestyvät nytkin. Eivät vain välttämättä sen helpoimman kautta. Onneksi on kuitenkin ystäviä, niitä joita hädässäkin tunnetaan.

Loma kaiken tämän jälkeen tulee todellakin tarpeeseen.

1 comment:

SuMi said...

Mietin lumimyräkkä uutisten jälkeen teitä ja olen käynyt kurkkimassa miten teillä voidaan.
Hyvät ystävät on todella arvokkaita!

Tsemppia muuttoon ja nauttikaa lomasta!