1 keskikokoinen kaali
1 keskikokoinen sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
loraus oliiviöljyä
vettä
kuivattua rosmariinia
mustapippuria myllystä
suolaa
(Keitosta tuli lihaton koska --- öh --- keittolihat jäivät pakastimeen. Hyvälaatuinen lammas tekisi näinkin hyvästä keitosta enemmän kuin täydellisen.)
2. Lisää pataan pilkottu kaali. Lorauta joukkoon vettä niin että kaali ei ihan peity. |
3. Peitä pata kannella ja säädä liesi pienelle. Keitto on tarkoitus hauduttaa, ei keittää. Haudutus kestää pari-kolme tuntia. Sekoittele keittoa muutaman kerran hauduttamisen lomassa. |
4. Lisää hauduttamisen loppuvaiheessa keiton joukkoon suola ja pippuri, oman maun mukaan. |
Ja sitten vain nautitaan. Eikä välitetä siitä että muu perhe nyrpistelee kaalin "hajulle". Tämänhetkisten kulutuslukujen mukaan keitto on latkittu omaan suuhun kolmessa päivässä. Keiton mahdollinen vaikutus vaa'an näyttämään lukemaan kompensoidaan vaivattomasti nauttimalla kyytipoikana ruisleipää/näkkäriä runsaalla juustolla. NAM!
No comments:
Post a Comment