Friday, September 23, 2011

Kesän viimeisen päivän keitto

Huomenna se alkaa, syksy.
Ainakin kalenterin mukaan.

Kesän viimeisen päivän piristykseksi laadin lounaaksi ehtaa lohturuokaa, minnesotalaisvaikkutteista, täyteläistä kana-villiriisikeittoa. Villiriisi on mitä mainioin raaka-aine, ei oikeastaan riisi ollenkaan mutta täynnä hyvää makua ja ravinteita.

Keitto on yksi sadekelin suosikkejamme. Ei kovin vaikea mutta hieman aikaavievä. Silti jokaisen minuutin arvoinen. Ja lapsetkin tykkää, kuten aina, hyvästä ruuasta.

Kana-villiriisikeitto

1 sipuli
2 keskikokoista porkkanaa
1 rkl voita
3/4 kuppia villiriisiä
4 kuppia kanalientä
1 pauna maustamatonta kanaa, esim. rintafilettä, 3/4 tuuman palasiksi kuutioituna
2 rkl pehmeää voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 kuppia maitoa tai kermaa
suolaa ja pippuria

Kuullota hienonnettu sipuli ja ohueksi siivutettu porkkana paksupohjaisessa kattilassa (dutch oven).
Lisää huuhdeltu villiriisi ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista keskilämmöllä, välillä sekoittaen, puolisen tuntia.
Lisää kuutioitu kana ja anna kiehua lisää 20 minuuttia tai kunnes villiriisi on sopivan kypsää.
Sekoita pienessä kulhossa pehmeä voi ja jauhot sileäksi tahnaksi. Lisää tahna keiton joukkoon ja sekoita. Kiehauta minutti-pari, kunnos keitto on saostunut.
Lisää maito/kerma ja lämmitä keitto kiehuvaksi. Mausta pippurilla ja tavittaessa suolalla. Nauti.

2 comments:

Elena said...

Moikka, välillä näinkin päin! ;) Blogissani on sinulle tunnustus! :) Elena

http://bagsbootsandbeyond.blogspot.com/

Päivi said...

Elena, kiitos tästäkin vähästä ;)