Monday, May 7, 2012

Proteiinia suoraan purkista

Muistan jostain lukeneeni, etta perheenaiti rakentaa ruokalistan keskimaarin yhdeksan eri ruokalajin varaan. Itse yritan olla monipuolinen, mutta kaytannossa poytaan tupsahtaa viikko viikon jalkeen aika samankaltaisia aterioita.

Vaharasvaisesta jauhelihasta voi vakertaa lihapullia muusilla tai tomaattikastikkeessa pastan kyytipoikana, makaronilaatikkoa, lasagnea tai jauhelihakeittoa. Jauhelihakastikekin lienee yksi vaihtoehto, joko spagetin tai perunan kanssa. Kanasta voi loihtia vaikkapa kanapastaa alfredo-kastikkeen kanssa, viillokin sukuista kastiketta riisin tai perunan kanssa, keittoa villiriisin tai tomaatin ja paprikan kanssa, syoda grillattuna salaatin kanssa tai vihannesten kera tortillaletun sisassa, intialaisittain... Lisaksi on toki naudanliha, lohi, turska, kananmuna, nakit, kasvisruuista puhumattakaan.

Vaihtoehtoja saati vaihtoehtoisia tapoja laittaa lautaselle kevytta perusproteiina siis on, mutta jossain vaiheessa tulee se taydellinen stoppi. Ensin kyllastyin itse jauhelihaan. Sitten Leo kypsyi kanaan. Oli aika etsia jotain muuta.

Kuva.
Tonnikala!

Kalatiskista ostettuna tuoreena fileena tuote ajaa perheen perikatoon. Kala on todella kallista ja hyvaksi kokkaaminen vaatii oikeasti keskittymista. Eika pojat syo. Purkkitavarana samainen tonnikala on kuitenkin mita mainioin ja viela aarimmaisen kustannustehokas proteiini. Asiassa on vain yksi pikku MUTTA: mieheni ei voi sietaa purkkitonnikalaa. 

--- No, en antanut sen hairita. Valmistin koko perheelle pastakastiketta napolilaisen vuokraemantani oppien mukaan:

Pasta alla tonno (menikohan tuo nyt noin?)
Ainekset:
1/2 isosta punasipulista, pieneksi silputtuna
1 tolkki paseerattua tomaattisosetta
purkki-pari tonnikalaa
2 dl purkki ehtaa pannaa eli maustamatonta paksua ruokakermaa (Italian ulkopuolella olen kayttanyt pannan sijaan muutaman ruokalusikallisen ranskankermaa)
suolaa
(pippuria)
oliivioljya
pennepastaa (tavallista, hyvaa taysviljaa tai plussaa)

Ja nain taikuus tapahtuu: 
1. Kuullota pieneksi silputtu sipuli oljyssa.
2. Lisaa tomaattisose ja anna kiehahtaa. 
3. Lisaa tonnikala, hienonna haarukalla hienoksi. 
4. Lisaa kerma.
5. Anna hautua hetken.
6. Mausta suolalla ja halutessasi myos pippurilla.

Keita kastikkeen teon lomassa riittavasti pennepastaa al denteksi. Riittavasti sikali, etta kastiketta tulee annoksesta sopivasti noin 4-6 hengelle. Ehka. Olen aika huono naissa ruokailijamaarissa. Kippaaa keitetty, valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Sekoita, annostele lautasille, hompsottele parmesanjuustoa paalle ja nauti. Nam!

Heti ensimmaisesta kerrasta lahtien pojat ovat syoneet tata pastaa mukisematta. Miehenikin soi, mainitsi jopa jalkikateen "ruuan olleen hyvaa, vaikka se olikin tonnikalaa."

Mitakohan sita seuraavasti keksisi? 
Kukkakaalia? Oliiveja? 
Anyone?
;) 

1 comment:

Nollavaimo said...

Tarpeeksi simppeli tällaiselle kädettömälle kokille. Tänks !